|
Sakızlı Tavuk Göğsü |
|
nedret
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.11.2006
Mesajlar: 72 Şehir: Çankaya - Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc11758
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2007
2,447 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 litre süt
1 adet tavuk göğsü
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı un
3 tane damla sakızı
Hazırlanışı:
Önce tavuk göğsü haşlanır. Daha sonra soğuk suya atılır. Suyun içinde ince ince didiklenir, süzgece çıkarılır. Tencereye soğuk süt, şeker, pirinç unu ve un konur. Pürüz kalmayana kadar karıştırılır, orta ateşli ocağa yerleştirilir. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Daha sonra dövülmüş damla sakızı ve didiklenmiş tavuk göğsü eklenir. 3-4 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alınır. Tavuk göğsü tatlısı kaselere pay edilir. Buzdolabında soğuduktan sonra servis yapılır.
|
Sakızlı Tavukgöğsü |
|
selvinaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.09.2007
Mesajlar: 40 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc18124
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2007
2,157 defa indirildi / yazdırıldı
|
GEREKLİ MALZEME:
- 1 adet tavuk göğüs bonfile
- 2 kahve fincanı pirinç unu
- 2 kahve fincanı mısır nişastası
- 5 su bardağı süt
- 2 su bardağı toz şeker
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı dövülmüş sakız
Tavuk göğüs bonfileyi haşlayıp lif lif didikleyin. Pirinç unu, nişasta, şeker ve sütü tencereye alıp iyice karıştırın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak 20 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alıp karışımı mikserle çırpın. Çırpma işlemi bittikten sonra üzerine piliç etini ilave edin.
Dövülmüş sakızı da ekleyip tahta kaşıkla döve döve çırpın.
Hazırladığınız tavukgöğsünü yayvan bir tepsiye döküp soğutun. Kare şeklinde dilimleyip servis tabaklarına alın. Üzerine tarçın serpip servis yapın.
|
Sakızlı Tavuk Göğsü |
|
külkedisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.07.2007
Mesajlar: 34
|
Kısa URL: https://ml.md/lc74000
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2012
2,102 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 tavuk göğsü
2 kahve fincanı pirinç unu
2 su bardağı tozşeker
2 kahve fincanı mısır nişastası
5 bardak süt
1/2 çay kaşığı tuz
1-2 adet damla sakızı
Yeterince tarçın
Tavuk etini haşlayıp lif lif didikleyin. Pirinç unu, Nişasta, şeker ve sütü pişirdikten sonra 10 dakika mikserde çırpın. Çırpma işlemi bittikten sonra üzerine tavuk etini ilave edin. Bir kepçe tavuk suyu ile beraber sakızı da ekleyerek tahta kaşıkla döve döve çırpın. Hazırladığınız tavuk göğsünü ne kadar iyi döverseniz o kadar iyi olur. Tavuk göğsünü yayvan bir tepsiye döküp soğuyunca üzerine tarçın serperek servis yapın.
|
Sakızlı Tavuk Göğsü |
|
maşuk
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.12.2013
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc94793
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2013
1,631 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 gr margarin
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 litre süt
1 adet vanilya
1 adet sade falım veya damla sakız
Vanilya, un ve şekeri bir tencereye koyun sütü yavaşça ekleyip karıştırmaya başlayın iyice karışınca margarinde ekleyip orta ateşte pişirmeye başlayın sürekli karıştırın. Koyulaşmaya başlayınca sakızları ekleyin (küçük küçük doğrayıp)kaynadıktan sonra 3-4 dakika daha pişirin ve daha önceden su ile ıslattığınız bir tepsiye dökün. Soğuk olarak servis yapın.
|
|