Kısa URL: https://ml.md/lc124985
Gönderme Tarihi: 01.May.2017
991 defa indirildi / yazdırıldı
50 gram margarin
150 gr tuzsuz lor peyniri
1 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta
2 su bardağı un
1 yemek kaşığı limonsuyu
1 çay kaşığı karbonat
2 küçük parça damla sakızı
1 paket vanilya
Yağı, lor peyniri, şeker ve yumurtayı yoğurma kabına alın ve karıştırın. Karbonat ve limon suyunu üzerine ekleyip, köpürmesini bekleyin. Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Damla sakızını ezerek hamura ekleyin ve yoğurun. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Hamurdan cevizde biraz büyük parçalar koparıp yuvarlayın, Fırın tepsisine dizin. Önceden 180 C ısıttığınız fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Tepside soğumasını bekleyip servis tabağına alın.
Kısa URL: https://ml.md/lc119487
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2016
1,051 defa indirildi / yazdırıldı
1 çay kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı limon suyu
250 gr lor peyniri
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
75 gr eritilmiş margarin
2,5 su bardağı un
2 parça damla sakızı
Üzeri için:
Susam
Karbonatı limon suyunda eritin. Tatlı lor peyniri, bir yumurta ve diğer yumurtanın sarısı, şeker ve margarini hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Karbonatlı karışım ve unu lor peynirli karışıma ekleyip yoğurun. Hazırladığınız yumuşak kıvamlı hamura havanda dövülmüş sakızı ekleyip tekrar yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. çırpılmış yumurta akına ve susama bulayıp fırın tepsisine dizin. önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.