|
Sakızlı ve Muhallebili Güllaç |
|
zyp27
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.10.2007
Mesajlar: 63 Şehir: Konak/İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc18335
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2007
4,915 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım paket güllaç
3 su bardağı süt
yarım su bardağı şeker
yarım su bardağı tanelenmiş nar
Sakızlı muhallebi için:
1-2 damla sakızı
3,5 su bardağı sut
yarım su bardağı su
1 su bardağı tozşeker
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 tatlı kaşığı vanilya
Süsleme için:
1 çay bardağı orman meyveleri
Damla sakızını havanda ezin. Nişasta ile unu 1 bardak suda ezin. Yumurta sarılarını tencerede şekerle köpük köpük olana kadar çırpın. Nişastalı su, süt ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Kısık ateşe alıp devamlı karıştırarak pişirin. Muhallebi koyulaşmaya başlayınca sakızı ekleyip karıştırın. Birkaç dakika karıştırmadan pişirip ocaktan alın. Mikserle 10 dakika çırpın.
Güllaç için süt ve şekeri tencereye alın. Kısık ateşte arada bir karıştırarak şeker eriyene kadar kaynatın. Ilınınca güllaç yapraklarını süte batırıp çıkarın. Yaprakları ortadan ikiye kesip küçük kaselerin içine ikişer ikişer kenarları dışa sarkacak şekilde yayın. Muhallebiyi kaselere paylaştırın. Sarkan güllaç yapraklarını içe doğru kıvırarak üzerlerini kapatın. Buzdolabında 2 saat bekletip orman meyveleriyle süsleyerek servis yapın.
|
Sakızlı Güllaç |
|
gonultastan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.09.2009
Mesajlar: 40 Şehir: sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc40694
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2009
2,210 defa indirildi / yazdırıldı
|
Muhallebisi için:
5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 su bardağı şeker (ben daha az kullandım)
1 paket vanilya
Hindistancevizi
1 yumurta sarısı
Damla sakızı
Güllaç için :
10 güllaç yaprağı
1 litre + 2 su bardağı süt
1 kupa dolusu şeker
Nar taneleri
Fıstık
Ceviz
Fındık
Muhallebiyi hazırlamak için, sütü, damla sakızını, şekeri, pirinç unu ve nişastayı tencereye alıp karıştırarak yoğunlaşana kadar pişirin.
Yumurta sarısını ekleyip çırpın. Katılaşıp muhallebi kıvamına gelince ocağın altını kapayıp vanilya ve hindistancevizi ekleyip mikserle 5 dakika pürüzsüz olana dek çekin. Ilımaya bırakın.
Diğer tarafta, güllaç için ayırdığınız süt ve şekeri tencereye alıp ılıtın. Güllaç yapraklarını teker teker kullanacağınız tepsiye göre yerleştirip birer kepçe ılık süt gezdirin.
Yaprakların yarısını bu şekilde bitirince ılıttığınız muhallebiyi boşaltıp spatula ile düzeltin. Kalan yarısını da aynı şekilde kullanarak güllaç yapraklarını bitirin.
Dolapta bir kaç saat dinlendirip kuru yemişlerle süsleyip dilimleyip ikram edin.
|
Sakızlı Muhallebili Güllaç |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170118
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2023
205 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Dolgu:
1 poşet Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi
3,5 su bardağı süt
25 g margarin
0,5 su bardağı kırılmış antepfıstığı
Islatmak için:
7 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
12 adet güllaç
Üzeri için:
2 - 3 yemek kaşığı kırılmış antepfıstığı
Kalıp:
Yuvarlak kalıp (Ø 34 cm)
Sakızlı muhallebiyi 3,5 su bardağı süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında margarini ekleyip ocağı kısın ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğutun ve mikser ile 3-4 dakika çırpın.
7 su bardağı sütü toz şeker ile karıştırarak kaynatın. 1 dakika kaynatıp ocaktan alın, arada karıştırarak ılıtın. Ilıyan sütü geniş bir tepsiye alın, güllaç yapraklarını tek tek süte batırarak ıslatın. 3 adet ıslatılmış güllaç yaprağını tepsiye üst üste koyun, üzerine sakızlı muhallebinin 1/3'ini kaşıkla yayın ve Antep fıstığı serpin. Tekrar güllaç yaprakları koyarak aynı sıralama ile 3 kat sakızlı muhallebi olacak şekilde sıralayın. En üste güllaç yaprakları gelecek şekilde tamamlayın. Kalan sütü üzerine dökün.
Soğutup antepfıstığı ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
|
|