|
|
Saksı Kebabı |
|
altın elma
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.08.2009
Mesajlar: 83 Şehir: Afyonkarahisar |
Kısa URL: https://ml.md/lc81230
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2012
1,466 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Adet KESME ŞEKER
500 gr Kuzu kuşbaşı et
3 Adet Domates
3 Adet kuru soğan
1 Yemek Kaşığı domates salçası
10 Adet iri patlıcan
1 Çay Kaşığı karabiber, tuz
1 Bardak kızarmak için sıvı yağ
3 Adet yeşil biber
Patlıcanları çizgili,olacak şekilde soyun.Ortadan enlemesine ikiye kesip tuzlu suda bekletin.Kağıt havluyla kuruladıktan sonra kızgın yağda kızartın.Ateşten aldığınız patlıcanların içini kaşıkla oyup bekletin.Margarini tencerede eritin,kuşbaşı etleri atın.Etler suyunu bırakıp çekince zar şeklinde doğranmış soğanları,karabiber ve tuz atıp kavurun.Üzerine yeşil biber ve domates doğrayıp et yumuşayıncaya kadar pişirin.Patlıcanların oyulan kısımlarından çıkan parçaları da ilave edip karıştırın.Oyduğunuz patlıcanların içine, hazırladığınız malzemeden doldurup tepsiye dik olarak dizin.2 bardak suyun içine salça,şeker ve tuz atın. karıştırıp patlıcanların üzerine dökün.175 derecelik fırında 20 dakika pişirip servis yapın.
|
Saksı Kebabı |
|
nargile
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.10.2012
Mesajlar: 26 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc81910
Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2012
1,412 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
200 gr kuzu yada tavuk eti
1 Tutam maydonoz
2 Adet Domates
3 Adet bostan patlıcan
1 Adet kuru soğan
1 Tutam tuz
3 Adet yeşil biber
1 Yemek Kaşığı salça
Patlıcanları alacalı soyup 2 ye bölün ortalarını oyup kızgın yağda kızartın peçeteye alın tavaya margarini koyun kuru soğanları etleri kavurun,biberleri ekleyin son olarak salça tuz ve domatesleride katıp biraz daha pişirin ocağın altını kapatınca maydonozları ekleyin,patlıcanların içiçni bu harçla doldurup borcama dizin,üzerlerine domates dilimleri koyun 1 çay bardağı kadar su ilave edip 10 dk.fırınlayın ,maydonozla süsleyerek sıcakken servis yapın
|
|
Saksı Kebabı Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|