Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Burdur Yemekleri > Şakşuka (Antalya) (7 adet - 2,027,420 defa bakıldı)

Şakşuka (Antalya)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Şakşuka (Antalya)

gulsimsir
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.01.2006
Mesajlar: 180
Kısa URL: https://ml.md/lc959
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2006
5,346 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler :
1 kilo kemer patlıcan
1 kilo olgun domates
3 diş sarımsak
Yarım kilo yoğurt
1 tatlı kaşığı şeker
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı :
Patlıcanları çizgili soy. uzunlamasına dörde böl, iki cm. uzunluğunda doğra, 2 saat bol tuzlu suda tut.
Sosu için domatesleri soy, robotda çek, tavaya yağı koy, domatesleri ilave et, tuzunu, şekerini koy, çok katı olmaksızın suyunu çekesiye kadar orta ateşte pişir.
Patlıcanları süz, kurula, nar gibi kızart. havlu kağıdın üstüne dök, yağını al, sonra kayık tabağa koy. yoğurda sarımsakları döv, ilave et, patlıcanların üstüne dök. domates sosunu da yoğurdun üstüne gezdir.


Fotoğraf "dijital" tarafından gönderildi. 14.10.2019


Şakşuka

gülcan yılmaz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 14.02.2018
Mesajlar: 23
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc131950
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2018
1,303 defa indirildi / yazdırıldı




3-4 orta boy patates
1,5 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
Tuz
Kızartmak İçin:
Sıvı yağ

Patlıcanlar küp küp doğranır.
Tuzlu suya konur, bir müddet bekletilir. Soğan, biber ince ince doğranır.
Domatesler de küçük küpler halinde doğranır. Sarımsak ezilir ya da doğranır. Patlıcanlar kızgın yağda kızartılır.
Peçeteyle fazla yağı alınır. Sosu için tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ konur.
Soğan, biber ve sarımsak yağa konur, kavrulur. Ardından salça eklenir, bir süre sonra da domatesler, tuz, baharatlar ve şeker eklenir.
Sos patlıcanlarla harmanlanır ve maydanozla süslenir.



Şakşuka (Antalya)

güllülokum
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.03.2019
Mesajlar: 28
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc141150
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2019
1,072 defa indirildi / yazdırıldı




Dünden Bugüne Antalya

5-6 tane sivri biber
2 tane patlıcan
2 tane olgun domates
2 adet patates
3-4 diş sarımsak
1,5 su bardağı zeytinyağı
Tuz

Sebzeler yıkanıp temizlenir. Patlıcanlar alacalı soyulur. Küp şeklinde doğranıp tuzlanır. 15-20 dak. bekletilir. Biber sap ve sapdipleri alınıp tohumları çıkartılarak 2 cm uzunluğunda doğranır.
Patates soyulup küp şeklinde doğranır. Temiz bir mutfak bezinin arasında bekletilir. Domateslerin sap ve sapdipleri alınıp kabukları ve çekirdekleri temizlenir. Küçük küpler şeklinde doğranır.
Önce patatesler yağda renk alıncaya kadar kızartılıp kağıt yayılmış bir kaba alınır. Patlıcanlar yıkanıp suyu iyice alınıp alındıktan sonra patatesin kızartıldığı yağda kızartılır.
Kağıt yaydığımız bir kaba alınır. Biberlerde kızartılıp kağıt yayılmış bir kaba alınır. Ayrı bir kapta az yağda domatesler eriyinceye kadar pişirilir. Sonra dövülmüş sarımsak ve tuz ilave edilir.
Servis tabağına konulan patlıcan, biber ve patatesin üzerine dökülerek servis edilir.



Şakşuka (Antalya)

insancıl
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.07.2019
Mesajlar: 62
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc144878
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2019
760 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet patlıcan
1 adet kabak
1 adet patates
2-3 adet sivri biber
Sıvı yağ
Sosu için:
2 adet domates
1 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
1 kahve fincanı zeytinyağı
3 yemek kaşığı sirke
1 adet küp şeker
3 diş sarımsak
Yarım çay bardağı ceviz (arzuya göre artırılabilir ya da azaltılabilir)
Tuz
Karabiber
Fesleğen

Patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suya alın.
20-30 dakika kadar beklettikten sonra suyunu süzüp patlıcanları kurulayın.
Patates ve kabakları da küp küp doğrayın.
Sivri biberleri de 1-1,5 santimetre uzunluğunda doğrayın.
Sıvı yağı tavaya koyup güzelce kızdırın.
Önce patatesleri, sonra kabakları, sonra patlıcanları, son olarak da biberleri kızartın.
Malzemeleri bir kasede karıştırın.
Bu esnada sos için yağı tavada ısıtın.
İnce ince kıydığınız kuru soğan, sarımsak ve biberleri sırasıyla ekleyip kavurun.
Domatesleri rendeleyin.
Şeker, tuz, karabiber, fesleğen ve sirkeyle birlikte tavaya ekleyin ve 15 dakika kadar pişirin.
Son olarak içine arzu ederseniz ince dövdüğünüz cevizi ekleyip karıştırın.
Malzemeleri kızarttığınız sebzelerin üzerine gezdirin.



Şakşuka (Antalya)

A rh
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 03.10.2019
Mesajlar: 29
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc146077
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2019
724 defa indirildi / yazdırıldı




2 orta boy patlıcan
5 adet sivri biber
2 adet orta boy patates
4 adet domates
1 yemek kaşığı sirke
4 diş sarımsak
1 kesme şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı
½ çay bardağı su
Kızartma için;
2 su bardağı zeytinyağı

Patates yıkanıp soyulur ve zar şeklinde doğranır. Patlıcan alacalı soyularak yine zar şeklinde doğranır. Biber küçük doğranır. Sebzeler kızgın yağda ayrı ayrı kızartılıp havlu kağıdın üzerinde yağı aldırılır. Sırasıyla patates, patlıcan, biber servis kabına alınır. Domateslerin kabukları soyulup küçük küp şeklinde doğranır. Sarımsaklar kıyılır. 2 yemek kaşığı zeytinyağ tavaya alınıp sarımsaklar kavrulur. Üzerine domates, sirke, tuz ve şeker konup kaynatılır. Yarım çay bardağı sıcak su ilave edilip bir taşım kaynatıp servis kabındaki kızartmaların üzerine dökülür. Soğuk olarak servis edilir.



Şakşuka

masa üstü
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 03.03.2020
Mesajlar: 26
Şehir: Diyarbakır
Kısa URL: https://ml.md/lc149058
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2020
781 defa indirildi / yazdırıldı




3 Adet iri doğranmış sivri biber
4 Adet patlıcan
1 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Adet kıyılmış kuru soğan
2 Diş kıyılmış sarımsak
4 Adet küp küp doğranmış domates
1 Tatlı kaşığı toz şeker
Yeteri kadar tuz
Kızartmak için:
Yeteri Kadar Sıvı Yağ

Patlıcanları soyun ve küp küp doğrayın.
Sıvı yağı kızdırın.
Patlıcanları ve biberleri tuzlayın, ayrı ayrı kızartın. Havlu kâğıt ile fazla yağını çektirin.
Zeytinyağını, soğanı ve sarımsağı solana kadar tavada çevirin.
Domates ve şekeri ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin, tuzunu serpin.
Domates sos ile kızarttığınız sebzeleri harmanlayıp servis edin.



Şakşuka (Antalya)

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc158160
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2021
487 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet patlıcan
1 adet patates
4 adet çarliston biber
3 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 kuru soğan
1 çay kaşığı toz şeker
Zeytinyağı
½ su bardağı su
Tuz

Küp küp doğradığınız patlıcanları tuzlu suda bekletin. Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında kavurun. Küp doğranmış patatesleri, çarliston biberleri ve suyu süzülmüş patlıcanları da ekleyerek kavurun. Son olarak küp doğranmış domatesleri ve toz şekeri de ilave ettikten sonra suyunu ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin.







Şakşuka (Antalya) Tarifleri Burdur Yemekleri



(7 adet Şakşuka (Antalya) 2,027,420 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort