|
|
Salam |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc98759
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2014
1,445 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kuru sucuğa yakın ama daha büyük çaplı bir İtalyan şarküteri ürünüdür. İnce kıyılmış çeşitli et karışımlarının içine yayılmış bol miktarda yağdan oluşur. Salamın harcına füme, rezeneli bir baharat, maydanozlu ya da sarımsaklı aroma yada acılık katılmış çeşitleri de vardır. Salam genellikle, değişik ürün çeşitleri arasında çok ince dilimlenmiş hâlde, soğuk ordövr olarak servis yapılır. Ayrıca sandviçler, pizzalar, kanepe ve salata gibi çeşitli yiyecek gruplarında da garnitür ve ana malzeme olarak kullanılır.
|
Salam |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc99059
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2014
1,783 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
Büyük ve küçük baş kasaplık hayvanların gövde etleri ve bunların karışımları kıyılır.
Gerekli katkı maddeleri ve baharatlar ilave edilerek hazırlanan salam hamuru bağırsaklara doldurulur. Çeşitlerine uygun tarzda dumanlanıp suda haşlanmasıyla elde edilir.
Ham madde olarak öncelikle sığır eti kullanılmasına karşılık, çeşidine göre diğer etler de (tavuk, hindi gibi) salam yapımında kullanılır.
Ülkemizde yapılış şekillerine bileşimlerine giren maddelere göre çeşitli isimler altında salam üretilmektedir. Bunlar;
Halk Tipi Salam: Salam hamuruna iri parçalar halinde koyun kuyruk yağı ilave edilmesi en belirgin özelliğidir. Koyun kör barsağına doldurulur. Fıstıklı, zeytinli ve dilli salam isimleri ile satılmaktadır.
İspanyol Salamı: Bileşimi halk tipi salama benzemektedir. Koyun kör barsağı yerine sığır kör barsağına doldurulur.
Türk Tipi Macar Salam: Salam hamurunun bileşimine limon ve kara biber girmez. Salam hamurunun doldurulmadan önce bekletilmesi, sığır kalın barsakları veya suni barsaklara doldurulması ve soğuk dumanlama uygulanması belli başlı özellikleridir.
Macar Salamı: Et ve yağ oranları halk tipi salamlarda olduğu gibidir. Barsaklara 30 cm lik parçalar halinde doldurulur.
Kullanıldığı Yerler:
Kahvaltı yiyeceği ve kahvaltı yiyeceklerinde garnitür olarak
Salatalarda
Soğuk ve sıcak ordövrlerde
Çeşitli hamur işlerinde
Çeşitli yemeklerin yapımında
Kanepelerde
|
|
Salam Tarifleri Diğer Konular
|
|