|
Salamlı Kanepe |
|
fanfan
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.09.2017
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc128578
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2017
1,209 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar
4 dilim çok ince doğranmış (rendelenmiş gibi) salam
2 yemek kaşığı mayonez
Tuz
Karabiber
3 dilim tost ekmeği
1. Tost ekmeklerini çok az yağ koyduğunuz bir tavada arkalı önlü kızartın (çok kurutmayın).
2. Peçete serdiğiniz bir tabağa koyarak yağını çektirin.
3. Kaşar, salam, mayonez, tuz ve karabiberi karıştırıp ekmeklerin üzerine sürün.
4. İnce somon dilimleri veya havuç dilimleri ile süsleyin.
5. Eğer ekmeğinizi evde kendiniz yapıyorsanız bu kanape çok daha lezzetli olacaktır.
|
Salamlı Kanepeler |
|
atam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.11.2015
Mesajlar: 37 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc112637
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2015
2,123 defa indirildi / yazdırıldı
|
25 gr tereyağı
6 adet Çeri Domates
4 adet Biberli Yeşil Zeytin
25 gr Salam
1 tutam Dereotu
6 adet kürdan
Çeri domatesleri ortadan ikiye bölüp servis tabağına alınız. Üzerine erittigimiz tereyagı dökelim. Kürdana yeşil zeytin geçirip domateslere batırın. Üzerlerine rulo salamlar ilave ediniz (salamlar çok ince dilim olması gerekiyor, kalın olursa kırılıp rulo şekli almıyor). Son olarakta dereotu yapraklarıyla süsleyiniz.
|
Salamlı Kanepe |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc112627
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2015
2,046 defa indirildi / yazdırıldı
|
40 gr magarin
5 dilim francala ekmeği
1 tatlı kaşığı hardal
1 adet kornison
5 dilim salam
Margarini ezip macun kıvamına getirin, hardalı da ilave edip iyice karıştırın. Ekmek dilimlerinin sert kenarlarını kesip çıkarın ve dört eşit parçaya bölün, karışımı üzerlerine sürün. Salam dilimlerini de dörde bölün ve ekmeklerin üzerine koyun. Kornisonu küçük halka şeklinde dilimleyin ve salamların üzerine yerleştirip servis yapın.
|
Salamlı Kanepe |
|
Fadik Kız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.01.2012
Mesajlar: 37 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc71690
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2012
2,649 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet kanepelik ekmek dilimi
1 kahve kaşığı hardal
3-4 dilim salam
2-3 adet kornişon veya 1 çorba kaşığı tereyağı
salatalık turşusu
Ekmekleri istenilen şekilde kesip, hazırlayınız.
Tereyağını kaşıkla karıştırarak ezip, içerisine hardal koyup, karıştırınız.
Salamları 4'e kesip, hazırlayınız.
Ekmeklerin üzerine yumuşatılmış tereyağını sürünüz.
Tereyağının üzerine salam parçalarını koyunuz.
En üstlerini de dilim halinde kesilmiş turşu parçalarıyla süsleyip, servis yapınız.
Not: Salam yerine jambon da kullanabilirsiniz.
|
SALAMLI KANAPE |
|
fidan abla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.06.2009
Mesajlar: 33 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc37762
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2009
2,509 defa indirildi / yazdırıldı
|
7 Dilim tost ekmeği
7 Dilim yağsız salam
2 Çorba kaşığı tereyağı (40 gr.)
1 Tatlı kaşığı hardal
2 Adet kornişon
Tereyağını yumuşatınız. (Çatalla karıştırarak) Hardal ilâve ediniz. Her bir dilim ekmek üzerine sürünüz. İnce ve muntazam kesilmiş salamları üzerlerine yerleştiriniz. 1-2 mm. inceliğinde kornişonları yuvarlak kesiniz. Diğer kornişonu uzunlamasına kibrit çöpü biçiminde kesiniz. Ekmeğin üzerindeki önceden yerleştirilmiş salam üstüne biçimleri düzgün ölçülerde yerleştiriniz. Servis tabağına diziniz.
|
SALAMLI KANAPE |
|
Boyalı Direk
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.08.2008
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc26751
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2008
2,574 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
2 dilim tost ekmeği,
20 gr. tereyağı,
1 yeşil salata yaprağı,
2 dilim salam,
tuz,
karabiber.
Hazırlanışı:
Ekmek dilimlerini yağlayın. Bir dilimin üzerine yıkanmış kurulanmış salata yaprağı koyun. Onun üzerine salam koyduktan sonra tuz, karabiber ekin. İkinci dilimi en üste kapatın. Hazırladığınız sandövici üçgen olarak ikiye bölün.
|
SALAMLI KANAPE |
|
Horse
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.01.2007
Mesajlar: 176
|
Kısa URL: https://ml.md/lc11310
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2007
2,714 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 francala dilimi
1 tatlı kaşığı hardal
6 dilim salam
2 çok ince yeşil turşu hıyar
40 gr. tereyağı
1) Yumuşatılarak pomat haline getirilmiş 2 silme çorba kaşığı tereyağına 1 tatlı kaşığı hardal katarak, karıştırmak suretile bunları birbirleriyle halletmeli, sonra da bu hardallı tereyağını, 6 francala dilimine mütesaviyen sürdükten sonra bu tereyağlı küçük ekmeklerin üstlerine de birer dilim İtalyan veya Macar salamı oturtmalıdır.
2) Sonra ince ve uzun turşu hıyarlardan birini bıçak sırtı inceliğinde küçük halkalara, diğerini de kibrit çöpü şeklinde uzunlara kesmeli, sonra da bu halkaları her ekmeğin üstündeki salamın üst kısmına dört köşe oltrak dörder tane oturttuktan sonra bunların altlarından aşağıya doğru da bir uzun turşu hıyar uzatmak suretile ekmekleri süslemeli ve büyük bir tabağa alarak servis yapmalıdır.
|
SALAMLI KANEPE |
|
lezzetler
Super MOD
Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc9043
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2006
3,523 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 dilim francala ekmeği
1 tatlı kaşığı hardal
1 adet kornişon
5 dilim salam
40 gr tereyağı
Tereyağını ezip macun kıvamına getirin, hardalı da ilave edip iyice karıştırın. Ekmek dilimlerinin sert kenarlarını kesip çıkarın ve dört eşit parçaya bölün, karşımı üzerlerine sürün. Salam dilimlerini de dörde bölün ve ekmeklerin üzerine koyun. Kornişonu küçük halka şeklinde dilimleyin ve salamların üzerine yerleştirip servis yapın.
Fotoğraf "Baho" tarafından gönderildi. 06.11.2015
|
|