Kısa URL: https://ml.md/lc16237
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2007
2,312 defa indirildi / yazdırıldı
6 Yumurta
12 Dilim salam
1 Çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
3 Çorba kaşığı zeytinyağı salamı ister dilim dilim kesilmiş halde, isterseniz bir bütün olarak aldıktan sonra bunun kabuklarını soyup, dilimlerin kenar kısımlarını keskin bir bıçakla dilimi parçalamadan çıkarın. Sonra bu salam dilimlerini ortadan ikiye bölün. Öte yanda yumurtaya tuz ve karabiber ekleyerek hepsini birlikte çırpın ve bunu önceden hazırladığınız salamlara karıştırıp, tavada ısıttığınız zeytinyağına dökün ve karışımın bir tarafı pembeleşince diğer taraıfnı da çevirip bu kısmın da aynı şekilde pembeleşmesini sağlayın ve sıcak servis yapın.
Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 24.04.2025
Kısa URL: https://ml.md/lc142077
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2019
779 defa indirildi / yazdırıldı
3 dilim hindi salam
3 adet yumurta
1 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı redelenmiş kaşar peynir
1 çay kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Derin bir kabın içinde süt ve yumurtaları iyice çırpın. Doğranmış salam, rendelenmiş peynir, tuz ve karabiberi kabın içine ekleyip karıştırın. Diğer tarafta, tavada yağı ısıtın. Çırptığınız yumurtalı karışımı tavaya aktarın. Tavayı sallayarak her tarafa iyice dağılmasını sağlayın. Omletin daha iyi pişmesi için üzerine tava büyüklüğünde bir kapak kapatın.
Alt tarafı pişen omleti kapak yardımı ile ters çevirin. Birkaç dakika daha pişirdikten sonra ikiye katlayarak servis yapın.