|
Salamlı Pizza |
|
sabaat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.10.2010
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc73020
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2012
3,198 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı un
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 ılık su
5 su bardağı kuru maya (tepeleme)
1 tatlı kaşığı tuz (tepeleme)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı domates (rendelenmiş)
2 adet kaşar peyniri
5-6 dilim salam
İlk olarak pizza hamurumuz yapılacak. Bir kase içerisine 1.5 su bardağı ılık su, şeker ve aktif kuru maya konulacak, karıştırılacak. Karışım 10 dakika dinlendirilecek. Hamur yoğurma kabı içerisine 5 su bardağı un elenerek konulacak. Un orta yerinden havuz gibi açılacak. 1 tatlı kaşığı tuz havuzun kenarlarına serpilecek. Kase içerisindeki maya havuzun içerisine boşaltılacak. Üzerine 5 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilecek. Hamur yoğurma yöntemlerine uygun olarak pürüzsüz bir hamur yoğrulacak. Yoğurulan hamur kişilik porsiyonlar olarak bezelere bölünüp unlu bir tezgahta açılacak. Yağlanmış fırın tepsisine hamurlarımız koyulup üzerine rendelenmiş domates sosumuz eklenecek. Üzeri sosis, salam, mısır ve kaşar ile donatılacak. 25 dk 170 C fırında pişirilecek.
|
Salamlı Pizza |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc97165
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2014
1,707 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 ölçü pizza hamuru
½ fincan domates püresi, ezmesi
200 g çok ince kıyılmış veya rendelenmiş kaşar
2-3 kaşık sızma zeytinyağı
8 dilim salam
Salamların ince dilimlenmiş olmasına dikkat ediniz.
Kaşarı çok ince kıyınız (julienne doğrayabilirsiniz.)
Sosu hazırlayınız. Sosunu kullanmadan önce soğutunuz.
Eğer dondurmuş olduğunuz hamuru kullanacaksanız, bir gece önceden buzdolabına alınız. Pizza yapımından 1 saat öncede ılık odaya alınız.
Yeniden hamur hazırlayacaksanız 1.öğrenme faaliyetinde almış olduğunuz bilgilerinizi hatırlayarak uygulayınız.
Hamur bir ölçü dondurulduysa kullanmadan 1-2 saat önce hamuru çözdürmek üzere dondurucudan ılık ortama çıkarınız.
Hamurun kulak memesi yumuşaklığında olmasına dikkat ediniz.
Hamuru 3 mm. incelikte açınız.
Pizza kalıbına yayınız.
Pizza kalıbını önceden yağlayınız.
Sosu hamurun üzerine iyice yayınız.
Peyniri sosun üzerine serdikten sonra zeytinyağını iyice dağıtmaya özen gösteriniz.
Üzerine sosunu sürünüz.
Sosun üzerine peyniri serpiniz.
Zeytinyağı peynirin üzerine çiselenerek iyice dağıtınız.
Pizzayı 250 °C de 8-10 dakika (altın sarısı renk alıncaya kadar) fırında pişiriniz.
Fırından alarak üzerine salam dilimleri yerleştiriniz.
Salamandrada ya da fırının ızgarasında 2-3 dakika daha bekletiniz.
Pizzayı fırından alırken altın sarısı renkte olmasına dikkat ediniz.
Eğer pizza fırınında pişirmiyorsanız süreye ve ısıya dikkat ediniz.
Sıcak olarak servis yapınız, ikinci kez ısıtılmamasına dikkat ediniz.
Sos, ketçap ve mayonezle servis yapınız
|
Salamlı Pizza |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163428
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2022
208 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 gram yaş maya
600 ml su
1 kg un
1 yemek kaşığı tuz
Sos için:
400 gram rendelenmiş domates
1.5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı fesleğen
Yarım Türk kahvesi fincanı zeytinyağı
Üzeri için:
240 gram acılı dana salam
500 gram mozzarella peyniri
Yarım acı kırmızı biber
1.5 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı
Sos için gereken tüm malzemeyi bir kasenin içinde karıştırın. Hamur için mayayı oda ısısında suyla karıştırın. Unu ilave edin. 5 dakika yoğurup tuzu ekleyin. Elastik ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 40 dakika kabarmaya bırakın. Hamuru 220-230 gramlık bezelere ayırın. Üzerini kapatıp, oda ısısında 6-8 saat, iki katına çıkıncaya kadar dinlendirin. 1 adet bezeyi ara sıra unlayarak ve elinizle 28 cm çapında açın. Fırın tepsisine yerleştirip üzerine sosun 1/4'ünü yayın. Önceden ısıtılmış 250-300 derece fırında 10 dakika pişirin. Üzerine salam, peynir, biber yerleştirip yeniden fırına verin ve 3 dakika daha pişirin. Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine zeytinyağı gezdirip sıcak olarak servis yapın.
|
|