|
|
Salamlı Turşulu Gözleme |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc29529
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2008
2,192 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
- 3 yemek kaşığı Sana Kase tereyağlı margarin
- 2 adet tavukgöğsü
- 2 su bardağı pirinç
- 4 adet taze soğan
- ½ demet maydanoz
- ½ demet dereotu
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 3 diş sarımsak
- 2 adet sivri biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 3 su bardağı su
- tuz ve karabiber
Hazırlanışı
1. Sarımsakları, taze soğanları, maydanozu ve dereotunu ayıklayıp ayrı ayrı kıyın.
2. Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp doğrayın.
3. Tavukgöğsünü haşlayıp didikleyin.
4. Yayvan bir tencerede 3 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour tereyağlı margarini kızdırıp içine doğranmış sivribiberleri ve kıyılmış sarımsakları ilave edip kavurun.
5. Daha sonra içine yıkanmış pirinçleri ve az tuz ilave edip pirinçlerin göbekleri saydamlaşana kadar pişirmeye devam edin.
6. En son olarak içine haşlayıp didiklediğiniz tavukgöğüslerini, kıyılmış taze soğanları, maydanozu, dereotunu, kırmızı pul biberi, tuz, karabiberi ve suyu ilave edip karıştırın.
7. Pilavı kısık ateşte tencerenin kapağını hiç açmadan pirinçler göz göz olana kadar pişirip demlendirin.
8. Pişen pilavı servis tabağına alıp sıcak olarak servis edin.
|
Salamlı Turşulu Gözleme |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc29530
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2008
2,055 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
- 200 gram dilimlenmiş salam
- Yarım kutu Sana Kase salatalık turşulu dereotlu peynirli sandviç sürme
- 2 adet domates
- 5 adet kornişon turşu ve kürdan
- hamuru İçin:
- 2,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- tuz ve karabiber
- pişirmek İçin:
- Sana Crème Bonjour tereyağlı margarin
Hazırlanışı
1. Hamuru için derin bir kâseye unu, sütü, kabartma tozunu, tuz ve karabiberi koyup hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamur ele yapışmaya devam ederse un ilave ederek hamuru kıvamına getirin.
2. Hamuru eşit bezelere ayırıp istediğiniz büyüklükte unlanmış merdane ile açın.
3. Tavaya Sana Crème Bonjour tereyağlı margarini koyup kızdırın. Açılmış hamurları tavaya koyup pişirin.
4. Pişen hamurların üzerine bir bıçak yardımıyla Sana Crème Bonjour salatalık turşulu dereotlu peynirli sandviç sürmeyi sürün.
5. Üzerine 2 adet salam dilimi yerleştirin. En son olarak halka domates ve süslemek için dilimlenmiş salatalık turşusu koyun.
6. Bu işleme hamurlar bitene kadar devam edin.
7. Hazırladığınız salamlı gözlemeleri servis tabağına alıp isterseniz sıcak veya soğuk olarak servis edin.
|
|
Salamlı Turşulu Gözleme Tarifleri Sana Yemek Tarifleri
|
|