Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ege Yemekleri > Salamura Yaprak Yapımı (1 adet - 62,529 defa bakıldı)

Salamura Yaprak Yapımı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Afyonkarahisar Yemekleri
Aydın Yemekleri
Denizli Yemekleri
İzmir Yemekleri
Kütahya Yemekleri
Manisa Yemekleri
Muğla Yemekleri
Uşak Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Salamura Yaprak Yapımı

nurnur
Editor
Editor

Kayıt: 29.07.2005
Mesajlar: 300
Şehir: Bahçelievler ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc67793
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2011
3,610 defa indirildi / yazdırıldı




Erkan Acurol
Ege ve Ayvalık'ta Kış Hazırlıkları


Yaprakları, saplarını koparıp büyüklüğüne göre istif edin. Salamura için geniş bir tencerede suyu ve tuzu kaynatıp soğumaya bırakın. Salamura soğuduğu zaman yumurtayı yavaşça salamuranın içine bırakın. Yumurta batmıyor havada kalıyorsa salamura hazırdır. Buna "yumurta kaldırımı salamura" denir. Eğer yumurta batıyorsa biraz daha tuz ilave edip tekrar yumurta ile kontrolünü yapın. Ben deniz tuzu kullandım. Siz dilerseniz kalın tuz kullanın. Yaprakları cam bir kavanoza bastırın. Yaprakların üzerine salamurayı koyunca yukarı çıkmasını engellemek için kavanozun ağzından içeri girebilecek bir adet taş veya küçük bir mermer parçasını streç filme sarıp yaprakların üzerine yerleştirin. Salamurayı yaprakların üzerini örtecek şekilde kavanoza doldurun. Ağzını kapatıp serin ve güneş görmeyen bir yerde saklayın. Kullanmadan önce fazla tuzunun gitmesi için mutlaka bir gece suda bekletin.

Not: Ben salamura yaprak yaparken iki kavanoz hazırlıyorum. Büyük olan yapraklara ayrı, küçük yapraklara ayrı kavanoz... Böylece ihtiyacıma göre yaprak kullanıp zayi olmasını önlüyorum ve zamandan tasarruf ediyorum. Salamura yapımı için seçilen yapraklar taze ve körpe olmalıdır. Seçtiğiniz yapraklarda büyük cep girintileri olmamalıdır. Ayrıca ilaç atılmadan toplanmalıdır. Salamuradaki tuz oranı %30 civarında olmalıdır.






Salamura Yaprak Yapımı Tarifleri Ege Yemekleri



(1 adet Salamura Yaprak Yapımı 62,529 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort