Kısa URL: https://ml.md/lc176206
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2024
132 defa indirildi / yazdırıldı
Salatalık turşusunun leziz olması için en önemli adım, taze salatalıklar seçmektir. Köşede kalmış salatalıkları değerlendirmek için turşu yapayım derseniz kaybeden siz olabilirsiniz, bizden uyarması. Mevsimin en taze, kabukları en parlak ve en koyu yeşil renge sahip salatalıklarını özenle seçin ve işe koyulun. Sonucun memnun edeceğinden eminiz.
Kıtır kıtır bir salatalık turşusu yiyebilmek için dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri, tuz ayarını iyi belirlemektir. Eğer tuz miktarını ihtiyaçtan daha az belirlerseniz turşunun içerisinde zararlı bakteriler oluşmasına ve turşunuzun yumuşak olmasına neden olabilirsiniz. Tuz miktarı doğru olan salatalık turşusu, daima kıtır bir deneyim sunacaktır.
Tuz miktarı kadar tuz cinsi de salatalık turşusu yapımında son derece önemlidir. Salatalık turşusu için mutlaka kaya tuzu kullanmanız gerekir. İyi bir kaya tuzu sayesinde hem daha lezzetli hem de daha kıtır bir sonuç elde etmek neredeyse garantidir.
Plastik pet şişeler daima elimizin altında olup kolay ulaşabildiğimiz malzemelerden olsa da turşu yapımında tercih edilmemeleri gerekir. Salatalık turşusunun daha kıtır olabilmesi ve genel olarak çok daha sağlıklı sonuçlara ulaşabilmek için turşunuzu mutlaka cam kavanoz içerisine kurmanız son derece önemlidir.
Salatalık turşusu suyunun bulanıklaşıp iştah kapatan bir görünüme sahip olmasını istemeyiz. Bunu önlemek için güzel bir sır vereceğiz şimdi. Salatalık turşusu yapımında kullanacağınız suyun temiz içme suyu olmasına dikkat edin. Eğer ki böyle bir imkânınız yoksa musluktan edineceğiniz suyu mutlaka öncesinde güzelce kaynatın ve turşu için öyle kullanın. Bu sayede turşu suyunun berrak bir görünümde kalmasını sağlayabilirsiniz.
Kıtır kıtır bir salatalık turşusu için kavanozun kapağını poşetle birlikte iyice kapatmalısınız. Bu yöntem sayesinde salatalık turşusunun yumuşamasını ve suyunun bulanıklaşmasını önleyebilir, iştah kabartan sonuçlara ulaşabilirsiniz.
Sıradaki bilgimiz, turşu konusunda çok sabırsız olanlara geliyor; ancak turşu yapımının öncelikle sabır gerektiren bir iş olduğunu hatırlatmak isteriz.
Salatalık turşusunun lezzetli ve kıtır olabilmesi için bekleme sürecinde sürekli kapağının açılarak kontrol edilmemesi gerekir. Turşu kavanozunuzun kapağını sıkça açtığınızda turşunun fermantasyon sürecini bozmuş ve uzatmış olursunuz. Oysa serin bir yerde kendi halinde olmaya bırakılan turşular daima en iyi sonucu verecek, sofralarınızı tüm lezzetiyle süsleyeceklerdir.
Kısa URL: https://ml.md/lc175286
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2023
199 defa indirildi / yazdırıldı
Salatalık turşusu tadı ve dokusu ile birçok kişinin favori atıştırmalıklarından biridir. Bu lezzetli turşuları kornişon ile de yapabilirsiniz. Kütür kütür salatalık turşusu tarifini evde yaparken aşağıdaki püf noktalarını göz önünde bulundurmak daha lezzetli sonuçlar elde etmenizi sağlayabilir.
Turşu yaparken en önemli unsurlardan biri taze ve kaliteli salatalıkların kullanılmasıdır. Yeşil, taze ve pürüzsüz olmasına dikkat etmeniz önerilir. Eğer kornişon kullanıyorsanız daha küçük ve çıtır olanları tercih edebilirsiniz.
Turşunun tadı kullanacağınız tuz ve sirke miktarına da bağlıdır. 1 kilogram için 2 yemek kaşığı tuz ve 1 su bardağı sirke kullanılabilir. Damak zevkinize göre bu miktarları ayarlayabilirsiniz.
Lezzeti fermente süresine göre de şekillenir. Salatalık turşusu kaç günde olur sorusuna cevap arıyor olabilirsiniz. Daha uzun süre bekletmek daha ekşi tat elde etmenizi sağlar. Turşularınızın istediğiniz lezzete ulaştığını düşündüğünüzde kabını buzdolabına alıp soğutabilirsiniz.