|
Salçalı Bamya |
|
aysel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.05.2005
Mesajlar: 265 Şehir: Alanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc4538
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2006
3,358 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg. bamya
1 soğan
3 Limon
150 gr. kuzu kusbasi et
1 domates
1 yemek kasigi domates salçasi
2 su bardagi kemik suyu
50 gr. tereyağı
Bamya ve limonun yarisini bütün olarak az suyla haslayip, süzün. Sogani ince kiyin, tereyağında pembelesene kadar kavurun. Eti ekleyip 5 dakika kadar kavurun, salçayi ilave ettikten sonra 3 dakika kadar kavurup kemik suyunu ilave edin. Bamyayi ete ekleyin, üzerine yarim limon sikin.
Domatesi küp dograyin, tencereye ilave ettikten 5 dakika sonra ocagi kapatin, tuzlayip, servis yapin.
|
Salçalı Bamya |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145428
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2019
660 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gram bamya
1 adet kuru soğan
3 adet domates
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı tuz
1 adet kesme şeker
1,5 su bardağı sıcak su
Bamyaların tepelerini bıçakla kesip bol suyla yıkayın.
Soğan ve domatesleri küp küp doğrayın.
Zeytinyağını tencerede ısıtıp önce soğanları ardından da salçaları kavurun.
Domatesleri de ilave edip bir iki kez çevirdikten sonra kapağını kapatın.
Domatesler yumuşayınca bamyaları da ilave edin ve hafifçe karıştırın.
Tuz, limon suyu ve şekeri de ekleyin.
Suyunu da ilave edip kapağını kapatın ve orta ateşte pişmeye bırakın.
Soğuyunca servis edebilirsiniz.
|
|