|
|
Salçalı Makarna |
 |
Borekch
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 125 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc3038
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006
2,554 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yarım kilo (1 paket) çubuk makarna
1 baş iri soğan
3 domates
Yarım paket margarin
250 gr yağsız kıyma
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz
Karabiber
Çeyrek paket margarini tencereye koyun. Ince doğranmış soğanı öldürün. Karnıyarık içi hazırlar gibi kıymayı katın. Kıymanın yağsız olmasına özen gösterin. Kıyma suyunu salıp çeksin. Bu arada domatesleri rendeleyip tel süzgeçten geçirin, çekirdekleri ve kabukları ayırın. Kıyma kıvama gelince önce süzdüğünüz domatesleri koyun, biraz pişsinler. Tuzu, karabiberi ayarlayın. Bir bardağa yakın su ekleyip kısık ateşte pişirin.
Tuzlu kaynar suda makarnayı kırmadan haşlayın. Pişip yumuşayan makarnayı bol suda yıkayıp kevgire alın. Ayırdığınız yağı bir tencerede eritin, süzülen makarnayı tencereye alın. Yağ iyice karışsın, makarnalar ısınsın. Sıcak makarnaları servis tabağına koyun, üzerine kaynamakta olan salçayı dökün.
Yanında rende kaşar veya sarımsaklı yoğurt ile servis edebirsiniz.
ML® Salçalı Makarna için tıklayın
|
Salçalı Makarna |
 |
eminem
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.01.2008
Mesajlar: 38 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc20791
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2008
2,559 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket makarna (1/2 kg.)
1 çorba kaşığı tereyağ
2 yumurta
Salçası için :
1 orta boy soğan
4-5 olgun domates
1 tatlı kaşığı tuz
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
Tencereye tuz, yağ ve 5 su bardağı su koyup kaynatınız. Makarnayı içine döküp ara sıra karıştırarak hafif hararetli ısıda suyunu çekinceye kadar pişiriniz.
Yumurtayı akı sarısına karışacak kadar çarpıp makarnaya ilâve ederek karıştırınız.
Ayrı bir tencereye soğan ve domatesi rendeleyiniz. Sarmısağı ezip ilâve ediniz. Tuz ve şeker katıp orta hararetli ısıda 15 dakika pişiriniz. Tel süzgeçten geçirip makarnanın üzerine dökünüz.
|
Salçalı Makarna |
 |
Özzlem
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.06.2012
Mesajlar: 72 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc76742
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2012
1,785 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı margarin
2 Yemek Kaşığı domates salçası
1 Çay Kaşığı tuz karabiber toz kırmızı biber
1 Paket haşlanmış makarna
Tavada margarin eritilir. Salça atılır. Kokusu gidene kadar kavrulur. İçine haşlanmış suyu süzülmüş makarna ilave edilir. Tuz, karabiber ve kırmızı biber ilave edilip karıştırılır. Bütün malzemeler karıştıktan sonra 2-3 dakika kadar ocakta kaldıktan sonra servise hazırdır
ML® Biber Salçası için tıklayın
|
Salçalı Makarna |
 |
zatinur
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.10.2011
Mesajlar: 108 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc77294
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2012
1,858 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 Gr margarin
1 Paket fiyonk makarna
1 Çorba Kaşığı domates salçası
2 Çay Kaşığı tuz
2 Litre su
Suyu kaynatın makarna, sıvıyağ ve tuzu ilave edip 20 dk. pişirin. Suyundan 1 çay bardağı ayırın biraz soğuk suda tutup süzün tencereye margarin ekleyin salçayı ilave edip biraz kavurun ayrılan suyu ekleyip hafif kaynatın makarnayı ekleyip karıştırın.
|
Salçalı Makarna |
 |
garagız
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.04.2012
Mesajlar: 70 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc77934
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2012
1,937 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 Gr margarin
1 Tutam tuz
5 Bardak su
1 Paket kelebek makarna
2 Tatlı Kaşığı salça
Makarnayı tuzu ilave edip suda haşlayıp süzdükten sonra margarini eritip salçayla birlikte makarnayı 2 dk ocakta karıştırıyoruz.
|
Salça Soslu Makarna |
 |
supernova
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.01.2007
Mesajlar: 60 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc78274
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2012
2,365 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 Gr margarin
1 Yeterince tuz
1 Paket makarna
3 Adet domates veya domates salçası
Makarnamızı yaklaşık 2 litre kadar önceden kaynatılmış ve henüz ocaktan indirilmemiş olan suyun içine atalım ve suda haşlayıp suyunu süzelim. Daha sonrada sosunu hazırlamak için bir kaba 100 gram ölçülü margarini koyalım, yağ kızardıktan sonra isteğe göre içerisine rendelenmiş domatesleri veya domates salçasını ilave edip bir miktar tuz katalım. Süzmüş olduğumuz makarnayı da bu karışıma ekleyelim ve servis tabaklarında servis edelim.
|
Salçalı Makarna |
 |
supernova
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.01.2007
Mesajlar: 60 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc78282
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2012
2,203 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 Gr margarin
2 Yemek Kaşığı salça
2 Litre su
Tuz
1 Paket makarna
ÖNCELİKLE DERİN BİR TENCEREMİZE 2 LİTRE SUYUMUZU VE BİR TUTAM TUZU ATTIKTAN SONRA SUYUMUZU KAYNATALIM. SUYUMUZ KAYNADIKTAN SONRA MAKARNAMIZI SUYUN İÇİNE ATALIM VE MAKARNAMIZI PİŞİRELİM. PİŞİRME İŞLEMİNDEN SONRA SUYUNU SÜZELİM. DİĞER TARAFTAN BİR TAVADA MARGARİNİ ERİTELİM VE SALÇAMIZIDA EKLEYEREK KAVURALIM. KAVRULAN YAĞLI VE SALÇALI SOSU MAKARNAMIZIN ÜZERİNE DÖKELİM VE İSTEĞE GÖRE TUZUNA BAKIP TUZUMUZU ATALIM VE SERVİS EDELİM.
|
Salçalı Makarna |
 |
bonbon prenses
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.09.2013
Mesajlar: 44 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc92325
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2013
2,263 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket kelebek makarna
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı peynir
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
Nane
Önce makarnaları kaynayan bol tuzlu suda 15 dakika kadar haşlayın. Tereyağını tencerede eritin ve içine salçayı, peyniri ekleyip ezerek karıştırın. Daha sonra üzerine süzülmüş makarnaları ekleyip karıştırın. Servis tabağına sıcak olarak alın. Sarımsaklı, naneli yoğurtla ikram edin.
|
Salçalı Makarna |
 |
dodo
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.01.2015
Mesajlar: 41 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc104444
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2015
1,880 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı burgu makarna
200 gram beyaz peynir
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı tereyağı
Kekik
Karabiber
Öncelikle makarnaları tuzlu suyun içinde 15 dakika haşlayıp süzün. Bu arada aynı tencereye tereyağını ve salçayı koyup pişirin. Üzerine peyniri koyup haşlanmış makarnayı içine ekleyerek karıştırın. İsterseniz taze reyhan ve naneyle sıcak sunum yapın.
|
Salçalı Çubuk Makarna |
 |
Göksen
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc107115
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2015
11,696 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket çubuk makarna
2 yemek kaşığı margarin
2 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Çubuk makarnayı suda haşlayıp süzün. Tencereye margarin ve salçayı ekleyip kavurun. Suyunu süzdüğünüz makarnayı ekleyin. tuzunu da ilave edip servis edin.

|
Salçalı Makarna |
 |
köfteciii
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.12.2016
Mesajlar: 38 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc142534
Gönderme Tarihi: 07.May.2019
884 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket makarna
1-1,5 yemek kaşığı salça
100 gram tereyağı
Tuz
2 litre su
Bir tencere içinde 2 litre suyu içine bir tutam tuz attıktan sonra kaynamaya bırakın. Su kaynadıktan sonra makarnaları suyun içine atın. Makarnalar piştikten sonra suyunu süzün.
Diğer taraftan bir tavada tereyağını eritin ve salçayı ekleyerek kavurun. Kavrulan yağlı salçalı sosu makarnaların üzerine dökün. Tuzu eksikse tuz ilave edin.

|
Salçalı Makarna |
 |
Yemekhane
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.08.2020
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc161729
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2021
428 defa indirildi / yazdırıldı
|
Semolina
Yumurta
Un
Zeytinyağı
Domates
Domates salçası
Sarımsak
Tuz
Karabiber
Taze fesleğen (dekor)
Un, tuz ve kullanıyorsanız Semolina'yı mutfak robotunun haznesine alarak, üzerine zeytinyağı ve 1 yumurtayı kırarak yaklaşık 25-30 saniye düşük devirde çalıştırın.
Sonra bir yumurta daha ekleyin ve makineyi kesintili olarak (pulse düğmesi kullanarak) 1-2 kez çalıştırıp, sonraki yumurtayı ekleyin ve robotu -hamur iyice karışana kadar- 1-2 dakika daha çalıştırın.
Hamuru top haline getirmek için, mutfak robotundan çıkarıp hafifçe un serptiğiniz tezgâh üzerine alın ve gerekirse biraz daha un veya semolina ilavesi yaparak istenilen kıvama gelene kadar yoğurup, top haline getirin.
Kullanacağınız hamuru, az miktarda un ya da irmik serptiğiniz tezgâh üzerine alıp bir kez daha yoğurun ve üzerinden bir merdaneyle uzunlamasına geçerek biraz inceltin.
Hazırladığınız şeritleri kesmeden önce bir miktar kurumaları için ya bir asma aparatına, ya bir oklavaya, veyahut da plastik bir elbise askısına asarak sallandırın ve hamurun yüzeyi derimsi bir görüntü alana kadar yaklaşık 5-10 dakika kadar bu şekilde kurutun. Siz de bu esnada diğer parçaları yoğurup açmaya devam edin.
Makarna suyu kaynatılır içine tuz konulur ardından makarna konulur pişince süzülür. O süzülen sudan biraz ayırılır, sosu için tencere ocağa konulur içine sıvı yağ konulur, biraz ısınınca içine salçalar bir de karabiber eklenir.
İyice karıştırılır, salçanın rengi biraz değişince o süzülen sudan eklenir ve karıştırılır ardından makarna eklenir ve iyice karıştırılır ve ocaktan alınır afiyet olsun.
Not: İrmik durum buğdayının öğütülüp elenmesiyle elde edilen bir besin maddesidir. İrmik tanecikleri 125-140 mikrometre büyüklüğünde, sarı renkte, parlak ve köşelidir. İrmik yapımında genellikle sert buğday kullanılır. Semolina unu bilinen irmik gibi görünmektedir fakat irmikten farklı olarak iki kez öğütülmüş durum buğdayı irmiğinden oluşur. İtalyan makarnalarında ve pizza hamurlarında da semolina unu kullanılmaktadır.

|
Salçalı Makarna |
 |
Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171849
Gönderme Tarihi: 04.May.2023
260 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 paket makarna
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı dolusu salça (biber, domates karışık)
2-3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
Sıcak su dolu bir tencerenin üzerine tuzun bir kısmını döküyoruz. Kaynayan suya makarnamızı ilave edip ara ara karıştırarak paket üzerindeki süre boyunca pişirin ve süzgeç yardımıyla süzün. Tencereye yağımızı alıyoruz. Salçamızı ekliyoruz üzerine sarımsak ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 21.10.2025
|
Salçalı Makarna |
 |
Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173472
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2023
254 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket makarna
Tereyağı
Sıvıyağ
Salça (domates ve biber)
Tuz
6 su bardağı kaynamış su
Tencereye kaynamış suyu ekleyin orta ateşte kaynatmaya devam edin.
Suyun içine sıvıyağ ve tuz ekleyin.
Kaynayan suya makarnaları dökün ve ortalama 8 - 10 dakika haşlayın.
Haşlanan makarnayı süzgeçe alıp makarna suyundan 1 çay bardağı ayırın ve haşladığınız tencereye tereyağ ekleyip eritin.
Üzerine salçalardan ekleyin ve biraz kavurun. Kavrulan salçanın üzerine biraz makarna suyundan ekleyin, kıvamını kendi isteğinize göre verin.
Makarnaları üstüne ekleyin ve 1 - 2 dakika karıştırdıktan sonra sıcak servis edin.

|
Salçalı Makarna |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc177052
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2024
322 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket makarna
1 yemek kaşığı tuz
Sosu için:
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı salça ( Domates sosu varsa salça yerine 1 su bardağı domates sosu kullanın)
Kekik, nane, pulbiber, reyhan
Makarnayı paketin arkasında yazdığı gibi haşlayın.
Makarna haşlanırken salçalı sosu hazırlayın.
Tavaya yağ koyun. Üzerine domates sosunu ekleyin. Makarnanın suyundan biraz alın ve ekleyin. Kaynayınca çay kaşığının ucuyla şeker ekleyin. Ardından çok az tuz ekleyin.
Üzerine baharatları ekleyin. Birkaç tur kaynatın ve kapatın.
Haşlanan makarnayı süzün. Yaptığınız sosu tencereye alın. Üzerine haşlanan makarnayı ekleyin ve güzelce karıştırın.

|
Salçalı Makarna |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3615 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc183577
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2025
126 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım paket makarna (tercihen burgu ya da spagetti)
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
2 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
Tuz
Karabiber
Pul biber
(Üzeri için opsiyonel: rendelenmiş kaşar peyniri)
Bol tuzlu kaynar suda makarnayı paketin üzerinde yazan süre kadar haşlayın. Haşlandıktan sonra suyunu süzün, ama 1 çay bardağı kadar haşlama suyunu ayırmayı unutmayın.
Ayrı bir tavada yağı kızdırın. İsterseniz ezilmiş sarımsağı bu aşamada ekleyin ve hafifçe soteleyin. Ardından salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Baharatları da ekleyin.
Ayırdığınız makarna suyundan 3-4 kaşık ekleyerek sosu biraz açın. Salçanın makarnayla daha güzel bütünleşmesini sağlar.
Haşlanmış makarnayı tencereye alın, hazırladığınız sosu üzerine dökün ve güzelce karıştırın. 1-2 dakika tüm lezzetlerin iç içe geçmesi için birlikte pişirin.
İster sade, isterseniz üzerine kaşar peyniri serperek servis edebilirsiniz.

|
Salçalı Makarna |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3615 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc185757
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2025
19 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket makarna (spagetti, penne veya istediğin çeşit)
2 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası (isteğe bağlı)
3 yemek kaşığı sıvı yağ veya 1 yemek kaşığı tereyağı
1 diş sarımsak (ezilmiş)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 su bardağı makarna haşlama suyu
Geniş bir tencereye su koyup kaynatın, içine tuz ekleyin. Makarnayı paketin üzerindeki süreye göre haşlayın.
Haşlandıktan sonra suyundan 1 bardak kadar ayırın, süzün. Sosu hazırlayın.
Tavaya yağı ekleyin, ısınınca ezilmiş sarımsağı koyun ve 30 saniye kavurun.
Ardından domates ve biber salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Baharatları ekleyin.
Karabiber, pul biber ve biraz tuz ekleyin. Kıvamını açmak için ayırdığınız makarna suyunu yavaşça dökün.
Sos homojen hale gelince 2-3 dakika kısık ateşte pişirin.
Haşladığınız makarnayı sosa ekleyin, karıştırarak 1-2 dakika daha pişirin. Sos makarnaya iyice karışsın. Salçalı makarna hazır.
Not: Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri veya parmesan serpebilirsiniz. Yanına yoğurt ya da yeşil salata mükemmel gider. Üzerine biraz taze fesleğen eklerseniz İtalyan dokunuşu yakalarsınız.

|
|