|
|
SALÇALI PALAMUT HAŞLAMASI |
|
maya
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.11.2007
Mesajlar: 48 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc18996
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2007
2,518 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
1 veya 2 büyük balık,
1 adet havuç,
1 baş soğan,
1/2 kereviz,
tuz,
biber
1/4 limon,
defne yaprağı.
Yapılışı:
1- Balıklan temizleyip iyice yıkayınız.
2- Az derin bir kaba iri parçalara doğranmış soğan, kereviz, havuç, defne yaprağı, tuz karabiber, biraz limon suyu veya sirke ve balığa yetecek kadar su koyunuz.
3- Hepsini bir taşım kaynatıp balıkları ilave ediniz.
4- Orta hararetli ateşte kaynamağa bırakınız ve sık sık köpüğünü alınız.
5- Kaynamağa başladıktan sonra ateşi azaltınız, balığın cinsine ve büyüklüğüne göre 10 ile 40 dakika arasında haşlayınız.
6- Balık haşlandıktan sonra servis tabağına parçalanmadan yerleştiriniz.
7- Kenarlarına ceviz büyüklüğünde haşlanmış veya buharla pişmiş patates koyunuz.
8- Doğu salçası hazırlayınız, salçalığa koyup balıklarla beraber servis yapınız.
|
SALÇALI PALAMUT HAŞLAMASI |
|
mutfaktabirimivar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2007
Mesajlar: 293 Şehir: Ümitköy |
Kısa URL: https://ml.md/lc11739
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2007
2,446 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (6 kişi için) :
Yuvarlak dilimlere doğranmış
1.5 kilo palamut balığı,
2 limon,
1 demet maydanoz,
1 sap kereviz,
körpe 1 havuç,
1 baş soğan,
1 defne yaprağı,
birkaç dövülmemiş karabiber tanesi,
yeteri kadar zeytinyağı,
tuz ve karabiber.
Yapımı :
Balık dilimlerini bol suda yıkadıktan sonra bunları bir kenara bırakmalı. Balık pişirmek için kullanılan yayvan bir tencereye yarı yarıya soğuk su doldurmalı. Bunun İçine üstü kazındıktan sonra dilimlere doğranmış havucu, yıkanmış ve doğranmış kereviz sapını, çentilircesine ince doğranmış soğanı, birkaç sap maydanozla birkaç karabiber tanesini, yarım limon suyuyla bunun kabuğunu (sadece sarısını), ve balık dilimlerini koymalı. Yeteri kadar tuz da serptikten sonra kabı ateşe oturtmalı. Su ısınıp kaynamaya başlayınca ateşi iyice hafifletmen ve yirmi dakika kaynatmalı. Bu sürenin sonunda tencereyi ateşten indirmeli ve balığı olduğu gibi soğumaya bırakmalı.
Bu işler olurken salçasının hazırlanmasına geçmeli. Kalan maydanozu kıyarcasına ince doğrayıp yarısını porselen bir kâseye koymalı. Buna bir tutam tuzla bir tutam kadar karabiberi ve yarım limonun suyunu katmalı. Yeteri kadar da zeytinyağı kattıktan sonra karışımı iyice çırpıp birbirine yedirmeli ve bu salçayı servis kâsesine boşaltmalı.
Kalan bir limonu süslü bir biçimde dilimlere doğramalı. Balık soğuyunca dilimleri delikli pay küreğiyle tencereden çıkarıp servis tabağına yerleştirmeli. Kalan kıyılmış maydanozu serpiştirerek bunların üstüne döktükten sonra tabağı limon dilimleriyle süslemeli ve yanında salçası olduğu halde sofraya götürüp servis yapmalı. İsteyenler servis tabağının çevresine sote edilmiş patates de koyabilirler.
|
|
SALÇALI PALAMUT HAŞLAMASI Tarifleri Zargana Tarifleri
|
|