Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Sakatatlar > SALÇALI SIĞIR DİLİ (2 adet - 143,588 defa bakıldı)

SALÇALI SIĞIR DİLİ


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Beyin Tarifleri
Böbrek Tarifleri
Bumbar Tarifleri
Ciğer Tarifleri
Dalak Tarifleri
Dil Tarifleri
İşkembe Tarifleri
Kelle Tarifleri
Kokoreç Tarifleri
Paça Tarifleri
Taşlık Tarifleri
Tavuk Ciğeri Tarifleri
Uykuluk Tarifleri
Yürek Tarifleri
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


SALÇALI SIĞIR DİLİ

paspartu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.05.2006
Mesajlar: 102
Şehir: Bartın
Kısa URL: https://ml.md/lc10039
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2006
2,309 defa indirildi / yazdırıldı




Dili iyice yıkayıp kazıyın, sonra haşlayın. Yumuşayınca sudan çıkarıp, derisini soyun ve istenilen şekilde servis tabağında düzenleyin. Öte yanda bir kaşık yağ kızdırıp içine domates salçası ve dilin suyundan biraz koyup kaynatın. Bu salça dillerin üzerine dökülür.

ML® Salçalı Dil (görsel)


Salçalı Dil

Asegul
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 157
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc10529
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2006
2,439 defa indirildi / yazdırıldı




Kullanılacak malzeme (6 kişilik):
1 sığır dili (1 kilo 200 gr'lık),
1 çorba kaşığı margarin,
50 gr dilimlenmiş kuyruk yağı,
50 gr kornişon,
1 çorba kaşığı kapari,
20 baş arpacık soğanı,
2 havuç,
2 sap kereviz yaprağı,
1 demet maydanoz,
1 defneyaprağı,
1 çorba kaşığı un,
1/2 su bardağı zeytinyağı,
yeteri kadar et suyu,
tuz, karabiber.

Yapılışı: Dilin üstü iyice kazınıp bol suda yıkandıktan sonra büyük bir güvecin içine konur. 2,5 lt tuzlu su ve üstü kazınmış havuç temizlenip yıkanmış yarım demet maydanoz, 1 sap kereviz yaprağı ve 1 baş arpacık soğanı katılıp kuvvetli ateşte kapağı yarı kapalı pişmeye bırakılır. Su kaynadıktan sonra dil 45-60 dakika kadar haşlanır. Dil, haşlanma süresi sonunda bir kevgirle güveçten çıkarılır ve bir kenarda ılıtılır. Dil elle tutulabilecek kadar soğuyunca keskin ve ince bir bıçakla derisi yüzülüp atılır, yağlı bölümleri temizlenir, incecik dilimlenmiş kuyruk yağına sarılır. Kalan havucun üstü kazındıktan sonra, iki soğanla birlikte rendelenip genişçe bir güvecin içine konur. Kereviz yaprağı ile maydanoz da ince ince doğranıp ilave edildikten sonra 1 kaşık zeytinyağı ile margarinin yarısı katılır ve kuvvetli ateşte tahta kaşıkla karıştırarak kavrulur. Sebzelerin renkleri dönmeye başlayınca defneyaprağı katılıp kuyruk yağına sarılı dil güvecin ortasına yerleştirilir. Ara ara çevrilerek dilin her tarafı nar gibi kızartılır. Dil iyice kızarınca, bir bardak dilin haşlandığı et suyundan katılır, güveç orta ısılı fırına sürülür, 2-2,5 saat kadar tutulur (dil fırındayken gerektikçe et suyundan ilave edilebilir). Dil fırında pişerken diğer tarafta salçası hazırlanmaya başlanır. Bunun için önce kalan soğanlar ayıklanır ve başka bir güvece bütün olarak atılır. Kalan margarin ve zeytinyağı da konduktan sonra kuvvetli ateşe oturtulur. Tahta bir kaşıkla karıştırılarak soğanlar kavrulur, tuz ve biber serpilir. Karıştırmaya ara vermeden un azar azar serpilerek yağa yedirildikten sonra, karıştırmayı sürdürerek, 1/2 litre kaynar et suyu azar azar ilave edilir. Güvece kıyılmış kapari ve yuvarlak yuvarlak kornişonlar da atıldıktan sonra kapağı kapatılır, içindekiler ilik gibi oluncaya kadar pişirilir. Dil pişince fırından alınır. Kaynamakta olan salça dilin güvecine boşaltılır ve servis yapılır. İstenilirse salça katılmadan önce dil dilimlenebilir. Böylece servis daha kolay olur.






SALÇALI SIĞIR DİLİ Tarifleri Sakatatlar



(2 adet SALÇALI SIĞIR DİLİ 143,588 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort