|
|
SALÇALI TAVUK CİĞERİ |
|
külkedisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.07.2007
Mesajlar: 34
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16178
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2007
2,582 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 Tavuk ciğeri
10 Katısı
4 Çorba kaşığı sade yağ
1 Su bardağı konserve bezelye yada taze iç bezelye
2 Çorba kaşığı tereyağı
Salçası:
1 Küçük soğan
2 Orta boy domates
1 Kahve kaşığı toz şeker
1 Kahve kaşığı karabiber
1 Kahve kaşığı tuz
Bir tencereye ölçülere göre yağ ve ufak doğranmış soğan koyarak kavurun ve soğanlar pembeleşince kabukları ve çekirdekleri çıkarılmış ufak doğranmış domatesleri, tuzu, biberi ve toz şekeri de katıp on beş dakika daha karıştırarak pişirin. Domatesler koyulaşınca ateşten indirin. Öte yanda, 10 tane ciğer 10 tane katıyı bakla büyüklüğünde doğrayıp sade yağda karıştırarak on dakika kavurup delikli kepçeyle tabağa alın. Bezelyeleri yanına koyun ve salçayı da ciğerlerin üzerine döküp, servis yapın.
|
SOSLU TAVUK CİĞERİ |
|
pınar ilci
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.03.2009
Mesajlar: 77 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc34372
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2009
7,153 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram tavuk ciğeri ve katısı
80 gram çiçekyağı ya da margarin (4 çorba kaşığı)
250 gram taze iç bezelye (1 bardak)
Tuz
SOSU:
40 gram tereyağı ya da margarin (2 çorba kaşığı)
50 gram soğan (1 küçük)
250 gram domates (2 orta)
1 kahve kaşığı tozşeker
Tuz
Karabiber
1 Bir kuşaneye; 1 silme çorba kaşığı tereyağı ya da margarin ile, çentilircesine küçük kesilmiş 1 küçük soğan koyarak, soğan pembemsi bir renk alıncaya kadar karıştırarak kavurmalı, sonra kavrulmuş bu soğana, kabuk ve çekirdekleri çıkarılmış ve küçük parçalara doğranmış 2 orta baş domates 1 kahve kaşığı toz şeker, 1 kahve kaşığı karabiber ile 1 tatlı kaşığı da tuz ilâve ederek, domatesler eriyip de az koyumsu bir hal alıncaya kadar orta kuvvetteki aşağı yukarı 15 dakika karıştırarak pişirmeli ve ateşten alarak bir tarafa bırakmalıdır.
2 Bundan sonra, 10 adet tavuk ciğeri ile 10 adet tavuk katısını aşağı yukarı üçer santim en ve boyunda parçalara doğradıktan sonra bunları, içinde az kızdırılmış 4 silme çorba kaşığı çiçekyağı ya da margarin olan tavaya atarak, arada bir karıştırarak 10 dakika kadar sote etmeli ve delikli kepçe ile tabağa almalıdır.
3 Tabağa almış olduğumuz sote ciğerlere; içinde yarım fındık büyüklüğünde karbonat olan 4 bardak kaynar suya atarak on dakika haşlanmış 1 bardak iç bezelye (konserve kullanıldığında bir dakika haşlamalıdır) ile, hazırlamış olduğumuz domates salçasını sıcak olarak katmalı ve tavuk ciğerlerini hemen servis yapmalıdır.
NOT: Bu ciğerlere, domates sosu yerine, yarım bardak mader salçası katarak servis yapmak da olanaklıdır.
|
|
SALÇALI TAVUK CİĞERİ Tarifleri Beyin Tarifleri
|
|