Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Şalgam Dolması (Erzurum)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Ağrı Yemekleri
Ardahan Yemekleri
Bingöl Yemekleri
Bitlis Yemekleri
Elazığ Yemekleri
Erzincan Yemekleri
Erzurum Yemekleri
Hakkari Yemekleri
Iğdır Yemekleri
Kars Yemekleri
Malatya Yemekleri
Muş Yemekleri
Tunceli Yemekleri
Van Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Şalgam Dolması (Erzurum)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178223
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2024
44 defa indirildi / yazdırıldı




Burçin Güler

1 kg beyaz şalgam
500 gr kıyma
1 fincan pilavlık bulgur
Reyhan
Yoğurt
Sarımsak
Domates
Biber salça
1 adet soğan
1 yemek kaşığı pirinç

Şalgamlar akşamdan yuvarlak şekilde doğranır ve üstüne tuz dökülerek bekletilir.
Şalgamın verdiği su dökülür ve bol suyla yıkanır
Köftesi için kıymaya bir fincan bulgur, reyhan, pirinç ve soğan koyularak yassı köfte yapılır.
Köfteler iki şalgam diliminin arasına koyulur ve tencereye dizilir. Üzerine salçalı su ve tereyağı gezdirilir.
Şalgam ve köfteler yaklaşık 45 dakika pişirilir.
Çıktıktan sonra tabaklanır ve sarımsakyoğurt ilave edilerek servis edilir.


Şalgam Dolması (Erzurum)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc174551
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2023
86 defa indirildi / yazdırıldı




Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Şalgamlar halka halka kesilip dilimlenir, bir taşım haşlanarak soğuk suyla yıkanır.
Acısı alınan şalgamlar dolma yapmak için birkenara ayrılır.
Kıyma, pirinç, bulgur, maydanoz, tuz ve karabiber iyice yoğrularak dolmanın iç malzemesi hazırlanır.
İki şalgam dilimi arasına iç harcı konularak yayvan bir tencereye kat kat dizilir.
Üzerine biber ve domates salçasından 1 bardak suyla sos yapılıp dökülür ve 2 kaşık tereyağı konulup kısık ateşte pişirilir.


Şalgam Dolması (Erzurum)

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc161110
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2021
303 defa indirildi / yazdırıldı




200 g kıyma
1 soğan
1 çay bardağı bulgur
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
1 kg şalgam
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Reyhan
Üzeri için:
4-5 dal reyhan

Kıymayı derin bir kaba alın.
Rendelediğiniz soğan, bulgur, zeytinyağı, tuz ve karabiberi katıp karıştırın.
Şalgamları soyup, 5 mm kalınlığında dilimleyin. 10 dakika haşlayın.
Hazırladığınız harca elinizle köfte şekli verin.
Şalgam dilimlerinin arasına yerleştirin. Tencereye dizin.
Üzerine tereyağında kavrulmuş domates salçasını gezdirin.
Su ilave edip şalgamlar yumuşayana kadar pişirin.
Üzerine kıyılmış reyhan ilave edip servis yapın.



Şalgam Dolması (Erzurum)

Halfeti'li
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.01.2020
Mesajlar: 58
Şehir: Şanlıurfa
Kısa URL: https://ml.md/lc148192
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2020
653 defa indirildi / yazdırıldı




Alperen Kayserili

Pirinç ve reyhan ile karıştırılarak hazırlanan kıyma bir müddet dinlendirilir.
Şalgamların kabuğu soyulur ve tekerleğe benzer bir şekilde doğranır ve tuzlu suda hafif bir şekilde haşlanarak yumuşatılır.
Ardından her iki şalgam parçasının arasına, daha önce hazırlanmış olan kıyma eklenir ve iyice sıkıştırılır.
Pişirildikten sonra üzerine, sade veya sarımsaklı yoğurt dökülür.
Zevke göre üzerine çeşitli baharatlar eklenerek lezzet çeşitliliği sağlanabilir.



Şalgam Dolması

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc118378
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2016
2,554 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo şalgam
200 gram kıyma
1 çay bardağı bulgur
1 adet soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
Reyhan
Tuz
Karabiber

Kıymayı derin bir kaba alın. Soğanı rendeleyip ilave edin. Bulgur, sıvıyağ, tuz ve karabiberi katın. Karıştırın. Şalgamları soyup, 5 mm kalınlığında dilimleyin. 10 dakika haşlayın.
Hazırladığınız harca elinizle köfte şekli verin. Şalgam dilimlerinin arasına yerleştirin. Tencereye dizin. Üzerine tereyağında kavrulmuş salçayı gezdirin. Su ilave edin. Şalgamlar yumuşayana dek pişirin. Üzerine reyhan ilave edip servis yapın.



Şalgam Dolması (Erzurum)

Tijen Yalçın
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 11.08.2015
Mesajlar: 20
Şehir: Elazığ
Kısa URL: https://ml.md/lc110630
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2015
1,737 defa indirildi / yazdırıldı




Beyaz şalgam (orta boy) 1 kg
Dana kıyma 400 gr
Kum soğan 2 orta boy
Pirinç 1 kahve fincanı
İnce bulgur iri kahve fincanı
Domates salçası 1 yemek kaşığı
Kırmızı pul biber
Karabiber
Tuz
Nane 1 çay kaşığı
Tereyağı 100 gr
Sarımsak 3 diş

Şalgamlar yıkanıp, patates gibi soyulur.
Yarım santim kalınlığında halkalar kesilir.
Kaynamış suya atılarak 10 dakika haşlanır.
Kıyma, soğan, pirinç, bulgur, salça, tuz, nane, pul biberle birlikte yoğrulur.
Kesilen şalgam dilimleri büyüklüğünde yassı, yuvarlak köfteler yapılır.
Tencerede tereyağın yarısı eritilir.
Şalgam dilimlerinin araşma birer köfte koyarak tencereye balık sırtı gibi tek sıra dizilir. Yarım su bardağı eklenir 40 dakika pişirilir.
Servis tabağına alınıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı, naneli tereyağı ilave edilir.


Şalgam Dolması (Erzurum)

siyami
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925
Şehir: izmir
Kısa URL: https://ml.md/lc96384
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2014
1,893 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr kıyma
1 baş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
2 kahve fincanı ince bulgur
1 kahve fincanı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
10 dal maydanoz
5 dal dereotu
5 dal nane ya da kuru nane
1 kilo beyaz şalgam
2 su bardağı etsuyu
1 tatlı kaşığı tuz

Sarımsaklar çok ince doğranır diğer malzemelerle birlikte harca ilave edilir ve iyice karıştırılır.
Şalgamlar soyulur yıkanır ve içleri oyulur.
Hazırlanan içle doldurulur ve tencereye dizilir.
Et suyu ve tuzu eklenir.
Tencerenin kapağı da kapatılarak hafif ateşte 40 dakika kadar pişmeye bırakılır.


Şalgam Dolması (Erzurum)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc38372
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2009
3,079 defa indirildi / yazdırıldı




Erzurum Valiliği

Şalgam, yaprak halinde dilimlenir ve arasına etten hazırlanmış dolmalık karışım konarak pişirilir.







Şalgam Dolması (Erzurum) Tarifleri Doğu Anadolu Yemekleri



(8 adet Şalgam Dolması (Erzurum) 187,558 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort