|
|
ŞALGAM MUSAKKASI |
|
dadı kalfa
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.07.2010
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc53825
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2010
2,219 defa indirildi / yazdırıldı
|
Şalgamları soyunuz, dörder parçaya ayırıp bir bıçak sırtı kalınlığında doğrayınız. Tencereye 2 soğan çentiniz, bir kaşık sadeyağla kuvvetli ateşte öldürüp 3 - 4 kaşık kıyma koyunuz, pembele-şinceye kadar çeviriniz. Sonra küçük bir tencereye (eski konak aşçılarının deyimiyle, kuşhaneye) bir miktar kıyma serpiniz, üzerine şalgamları düzgün diziniz. Kuşhane doluncaya dek bu biçimde bir kat kıyma, bir kat şalgam koyunuz. Bu işlem tamamlanınca tuzunu serpiniz, biraz etsuyu gezdiriniz. Kapalı olarak orta ateşte suyu çekilinceye dek pişiriniz. İndirmeden 10 dakika önce bir miktar şeker serpiniz.
|
Şalgam Musakkası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc96199
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2014
1,624 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
1 kg şalgam
250 g yağlı kıyma
100 g tereyağı
3 orta boy soğan
3 domates
1 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 kaşık çam fıstığı
1 kaşık kuş üzümü
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber, karabiber, tarçın, yenibahar
Şalgamlar yıkanır ve soyularak içleri oyulur.
Tereyağında sararıncaya kadar kızartılır.
Önce ince doğranmış soğan sonra da kıyma eklenerek yağda kavrulur.
Doğranmış domates eklenerek kavurmaya devam edilir.
Fıstık, kuş üzümü ve baharatlar eklenerek ateşten alınır.
Ayrı kapta et suyu, tuz ve baharatlar karıştırılır.
Şalgamlar harçla doldurularak tepsiye sıralanır.
Üzerine et suyu gezdirilir.
Fırında ya da kısık ateşte şalgamlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
|
|
ŞALGAM MUSAKKASI Tarifleri Sebze Yemekleri
|
|