|
Şalgam Turşusu |
|
balaban
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.03.2009
Mesajlar: 54 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc36555
Gönderme Tarihi: 17.May.2009
15,689 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg şalgamı soyup iri parçalar halinde doğrayın. Kaynar tuzlu suda çok az haşlayın. Kavanoza koyun. 5 su bardağı su için 2 su bardağı sirke, 1 baş dövülmüş sarımsak ve 1 tepeleme çorba kaşığı turşu tuzu hesabıyla turşuyu hazırlayıp bir hafta bekletin.
Fotoğraf "Düzağaç" tarafından gönderildi. 08.02.2021
|
ŞALGAM TURŞUSU |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc70377
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2011
7,699 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 şalgam (kabukları soyulup, halka biçimi doğranmış)
1 limonun suyu
2 litre (10 su bardağı) su
500 gr (2 1/2 su bardağı) sirke
1 baş sarımsak (dövülmüş)
4 çorba kaşığı tuz
Büyük bir tencereyi yarısına kadar suyla doldurup, harlı ateşi oturtunuz. Su kaynayınca ateş hafifçe kısınız. Limon suyunu ek leyip birkaç kez karıştırdıktan sonra, şalgamları katarak 4-5 dakika haşlayınız. Tencereyi ateşten alıp şalgamları bir kevgirden süzerek (haşlanma suyunu atınız), bir cam kavanoza diziniz.
Büyük bir tencereye su, sirke sarımsak ve tuzu koyup, orta ateşe oturtunuz. Karışım bir taşım kaynadıktan sonra tencereyi ateşten alıp, bir kenarda soğumaya bırakınız.
Karışım soğuyunca kavanozdaki şalgamların üstüne döküp ağırlık yaparak kavanozun ağzını sıkıca kapatınız. Kavanozu serin ve nemsiz bir yerde 15 gün beklettikten sonra, turşunuzu servis ediniz.
ML® Şalgam Suyu için tıklayın
ML® Şalgam Suyu Videosu
|
ŞALGAM TURŞUSU |
|
#1
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.09.2010
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc55904
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2010
3,993 defa indirildi / yazdırıldı
|
Şalgamları yıkayıp köklerini keserek kabuklarına ilişmeden sivri bir bıçak ile üstlerine 4-5 çizgi çiziniz. Sonra kavanozun dibine beyaz ve temiz tuz koyarak bir sıra şalgam, tekrar tuz serpip bir sıra şalgam dizerek böylece dolunca üstün baskı tahtası ve taşını koyunuz. Temiz su doldurup her gün sallayarak 20 gün sonra yemeğe başlayınız.
|
|