Kısa URL: https://ml.md/lc156961
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2021
280 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 su bardağı şalgam suyu
Yarım demet maydanoz
4 dal yeşil soğan
10-12 adet kornişon turşu
1 su bardağı konserve mısır
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım limon suyu
Tuz
Öncelikle şalgam suyunu bir tencereye alın ve kaynatın.
Daha sonra içine bulguru ekleyin.
Suyunu çekene kadar pişirin.
Soğumasını bekleyin.
İnce ince doğradığınız yeşil soğan, maydanoz, kornişon turşusu ve mısırı ilave edip, karıştırın.
Sonra limon suyu ve sıvıyağı birleştirerek karıştırın.
Servis tabağına aldığınız salatanın üzerinde bu sosu gezdirin.
1 su bardağı Torku Çatalhöyük Pilavlık Bulgur
2 su bardağı şalgam suyu
1 kucuk kase kornişon turşu
1 kucuk kase mısır
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
3-4 dal yeşil soğan
1 cay bardagi ceviz
Sos için:
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı Kuru nane
1 diş sarımsak
Şalgam suyunu bir tencereye alın ve kaynamaya bırakın. Kaynayan şalgam suyuna bir bardak yıkadığınız bulguru ilave edin, kapağını kapatın ve pişmeye bırakın. Pişen bulgur soğuduktan sonra geniş bir kaseye alın ve üzerine sırasıyla diğer malzemeleri ekleyin harmanlayın. Bir kasede sos için gerekli tüm malzemeleri karıştırıp salatanın üzerine gezdirin limon dilimleri ile süsleyin.