Kısa URL: https://ml.md/lc155339
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2021
270 defa indirildi / yazdırıldı
4 su bardağı et suyu
2 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı bulgur
8 yemek kaşığı tereyağı
Bir tencerede et suyu ile tuzu kaynatın.
Bulguru ilave edip kapağını kapatın.
Önce orta, sonra hafif ateşte, suyunu çekip göz göz oluncaya kadar pişirin.
Üzerine kızdırılmış yağı gezdirin, peçete koyup kapağını kapatın ve 20 dakika demlendirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc22662
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2008
2,688 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
4 su bardağı su
5 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Tencereye su ve tuz konur. Kaynama noktasına gelince ince doğranmış soğan eklenir. 10 dakika kadar kaynattıktan sonra sıvı yağ ve salça katılır. Salça karışınca yıkanmış süzülmüş bulgur katılır, karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılır. 5 dakika hızlı ateşte pişirdikten sonra 10 dakika orta ateşte pişirilir.