|
Şam Kebabı |
|
goksimsir
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.01.2006
Mesajlar: 41
|
Kısa URL: https://ml.md/lc943
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2006
2,767 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1/2 kg kabak
2 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
5-6 yemek kaşığı un
1 su bardağı kızartma yağı
HAZIRLANIŞI
Kabağı yıkayın, soyun ve geniş bir kaba rendeleyin. İçerisine yumurta, un, tuz, karabiber ve kabartma tozu ilave ederek iyice karıştırın. Isınan yağın içerisine karışımdan bir kaşık koyarak kızartın ve yayılmış bir tepsiye çıkartın. Sevis tabağına alın, maydonoz ile süsleyin isteğe göre sıcak yada soğuk servis yapın.
|
Şam Kebabı (Suriye) |
|
Nesli Han
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.11.2014
Mesajlar: 28 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc103178
Gönderme Tarihi: 23.Kas.2014
4,394 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gram margarin
5-6 yemek kaşıgı un
1 çay kaşıgı karabiber
1 çay kaşıgı tuz
Yarım kilo kabak
2 adet yumurta
Yarım demet maydanoz
Kabaklar yıkanır ve geniş bir kaba rendelenir. içerisine yumurta, un, tuz karabiber ve kabartma tozu ilâve edilerek iyice karıştırılır.
Diğer tarafta bir tavaya yağ koyularak ısıtılır. Isınan yağın içerisine hamurdan birer kaşık konularak kızartılır. kağıt yayılmış bir tepsiye çıkartılır. kızarma işlemi bittikten sonra servis tabağına alınır, maydanozla süslenir. isterseniz sıcak isterseniz soguk olarak servis edebilirsiniz.
|
|