|
Şam Tatlısı |
|
Zehra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.08.2005
Mesajlar: 46 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc555
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2005
16,485 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
yarım kiloluk 1 paket irmik
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
100 gr. tuzsuz fındık
Şerbeti İçin;
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Yoğurt ve şekeri derin bir kapta çırpın. Unu azar azar ekleyip karıştırın. İrmik ve kabartma tozunu ekleyip tekrar karıştırın. Orta büyüklükte fırın tepsisini hafif yağlayın, karşımı dökün. Üzerine eşit aralıklarla fıstıkları dizin, 180 derece ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin. İyice kızarınca fırını kapatın, tatlı ılıyıncaya kadar fırının içinde bekletin, Şerbeti hazırlamak için; su ve toz şekeri tencerede kaynatın. Limon suyunu ilave edip 1-2 dakika sonra ateşten alın. Ilık şerbeti ılık tatlını üzerine gezdirin. Tatlı şerbeti çekince küçük kareler halinde dilimleyin servise sunun.
|
ŞAM TATLISI (pastanedeki gibi) |
|
nhlbay
Aşçı
Kayıt: 26.05.2007
Mesajlar: 14 Şehir: BURSA |
Kısa URL: https://ml.md/lc14900
Gönderme Tarihi: 26.May.2007
10,495 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
1 bardak şeker
1 bardak yoğurt
2,5 bardak irmik
kabartma tozu
şerbeti:
5 bardak şeker
5 bardak su
Hepsi karıştırılıp,fırın tepsisine konur.
Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Dilimlenir,tatlı SICAKken, şerbette SICAK olarak üzerine dökülür.
ML® Kemal Paşa Tatlısı için tıklayın
|
ŞAM TATLISI |
|
Canan
Super MOD
Kayıt: 25.09.2006
Mesajlar: 121 Şehir: Besevler-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc10022
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2006
6,375 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz yeşil fıstık
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
Tozşeker ile suyu kaynatın. Şurubu soğutun. Yumurta ve tozşekeri çırpın. Yoğurt, irmik ve unu ekleyin, karıştırın. Kabartma tozu, yeşil fıstık ve vanilyayı katıp iyice karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine dökün. 180 derecede ısıtılmış fırında iyice kızartın. Hamur sıcak şerbet soğuk üzerine gezdirin. Soğuyunca servis yapın.
ML® Akşehir Tatlısı için tıklayın
|
Şambaba Tatlısı |
|
frekans
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.05.2009
Mesajlar: 31 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc36743
Gönderme Tarihi: 21.May.2009
5,600 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr un
250 gr pudra şekeri
4 çay kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
4 yumurta
100 gr eritilmiş tereyağı
Şurup için:
250 gr toz şeker
600 ml su
200 gr pudra şekeri
1 limon suyu
100 ml meyve suyu (tercihen ananas ya da portakal)
Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
Diğer malzemeleri de ekledikten sonra pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin.
Karışımı Silikon Kalıpa dökün, önceden ısıtılmış fırında 200°derecede 40 dakika pişirin.
Şurubunu hazırlamak için tüm malzemeleri birleştirin ve 5 dakika kaynatın. Fırından çıkardığınız sıcak kekin üzerine sıcak şurubu yavaş yavaş yedirerek dökün.
Krema ya da meyve ile süsleyip servis yapın.
ML® Mazruf Tatlısı için tıklayın
|
ŞAM TATLISI |
|
sümbül abla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.09.2009
Mesajlar: 32 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc40919
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2009
5,343 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 bardak un
1/2 bardak irmik
1/2 bardak sıvı yağ
1/2 bardak yoğurt
2.5 bardak şeker
3 yumurta
1 kabartama tozu
2 su bardağı su
yarım limonun suyu
hindistancevizi
2 bardak şeker, su ve limon suyuyla bir şerbet hazırlayın. Diğer malzemeleri beraberce iyice karıştırın. Bu karışımı yağlanmış tepsiye boşaltarak önceden 180 derecede ısınmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine şerbeti soğuk olarak dökün ve hindistanceviziyle süsleyin.
ML® Kahriyat için tıklayın
|
Şam Tatlısı |
|
Işık Ercan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.09.2007
Mesajlar: 48
|
Kısa URL: https://ml.md/lc18246
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2007
5,034 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 su bardağı tozşeker
1.5 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
500 gr irmik
100 gr kavrulmuş tuzsuz fıstık
1.5 çay kaşığı karbonat
Şerbet için:
2.5 su bardağı tozşeker
2.5 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Yoğurt ve tozşekeri çukur bir kapta köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Un, irmik ve karbonatı başka bir kapta harmanlayıp yoğurtlu karışıma azar azar yedirerek ekleyin. Kare fırın kabını yağlayıp hazırladığınız karışımı dökün. Üzerine fıstıkları eşit aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Üzeri kızarınca fırını kapatıp ılık kalmasını sağlayın.
Şerbet için, su ve tozşekeri kaynatıp limon suyunu ilave edin. Ilık şerbetin yarısını ılık tatlının üzerine dökün. Tatlı şerbeti çekince kalanını da döküp soğumaya bırakın. Dilimleyip servis yapın.
ML® Pratik Dilber Dudağı için tıklayın
|
ŞAM TATLISI |
|
balaban
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.03.2009
Mesajlar: 54 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc36544
Gönderme Tarihi: 17.May.2009
4,383 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı tozşeker
3 adet yumurta
3 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
3 çay bardağı un
3 çay bardağı irmik
2 paket kabartma tozu
3 çorba kaşığı hindistancevizi
2 çorba kaşığı dövülmüş antepfıstığı
Şerbeti için:
4 su bardağı su
1/4 limonun suyu
4 su bardağı tozşeker
Önce şerbet için, 4 bardak suyu, limon suyu ve tozşekeri bir tencereye aktaralım. Şerbeti 10 dakika kaynatalım. Sonrasında ateşten alıp iyice soğutalım. Tozşekeri ve yumurtaları bir kaba aktarıp mikserle 2 dakika çırpalım. Üzerine yoğurdu ve sıvıyağı da ekleyip 1 dakika daha çırpalım. Ardından unu, irmiği, kabartma tozunu ve hindis-tancevizini ekleyip tekrar çırpalım. Fırın kabını margarinle yağlayıp üzerine un serpelim. Hamuru fırın kabma boşaltıp, 190 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirelim. Tatlıyı fırından çıkarır çıkarmaz soğuk şerbeti üzerine gezdirip dökelim. Antepfıstığı serpelim. Dilimleyip, servis yapalım.
ML® Muamma Tatlısı için tıklayın
|
ŞAM TATLISI |
|
alpayşişman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.02.2008
Mesajlar: 31 Şehir: Kızılay-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc21282
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2008
4,176 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı İrmik
1 çay kaşığı karbonat
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı limon suyu
1 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı yer fıstığı
Şurubu için:
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Derin bir kaba un, irmik ve yoğurdu koyunuz. Limon suyunda eritilmiş karbonatı katıp hepsini karıştırınız.
20-25 cm. çapındaki tepsiyi yağlayıp unlayarak karışımı muntazam yayınız. İki parmak ara ile enine ve boyuna fıstık yereştiriniz. Orta hararetli fırında açık pembe renkte pişiriniz.
Şekerin üzerine 2 su bardağı su koyup 10 dakika kaynatınız. Pişip soğutulmuş hamura kaynar olarak şurubu dökünüz. Şurubun çekince dilimlere keserek tatlı tabaklarına koyunuz.
ML® Hurmacık için tıklayın
|
Şam Tatlısı |
|
merhamet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.04.2008
Mesajlar: 34 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc23115
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2008
4,128 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya.
Şerbeti için:
3,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su.
Süslemek İçin:
1 su bardağı süt
1 paket kremşanti
fındık
Yumurta ve toz şekeri çırpın. Yoğurt, irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin, kek kıvamında iyice karıştırın . Yağlanmış fırın tepsisine döküp 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarına kadar pişirin. Diğer tarafta şerbetini yapın. Hamurda şerbet de ılıkken üzerine gezdirin.
ML® Kesme Tatlı için tıklayın
Fotoğraf "kumanda" tarafından gönderildi. 18.07.2019
|
Şam Tatlısı |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc99821
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2014
2,822 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
2,5 su bardağı irmik
1 çay kaşığı karbonat
2 kaşık yağ
Şerbeti İçin:
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
Limon suyu
İlk önce 1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı tozşekeri derin bir kapta çırpıcıyla çırpalım. Sonra içine un , irmik ve karbonatı, yağı ekleyip karıştırmaya devam edelim. kek hamuru gibi bir hamur elde ettiğimizde bir fırın tepsisine dökerek üzerine soyulmuş 20-30 adet tuzsuz fıstıkları hamurun aralarına gelecek bir şekilde üzerine dizelim. önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 30-40 dakika kadar pişirin. Dikkat edin üstü ve altı eşit kızarsın, yanmasın. tabi şam tatlısının alt rengi biraz daha az kızarmış renkte oluyor. Kızaran şam tatlısı hamurunu fırında dinlenmeye bırakın.
Daha sonra şam tatlısının şerbetini hazırlamak için 2,5 su bardağı su ve 2,5 su bardağı toz şekeri bir tencerede kaynatın. şam tatlısının şerbetininin istenilen kıvamda olduğunu düşündüğünüz noktada ocaktan almadan limon suyunu ilave ederek bir kaç kez karıştırın ve ocağın altını kapayın.
|
Şam Tatlısı |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc152294
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2020
481 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
2,5 su bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tepeleme karbonat
1 çay bardağı kavrulmuş tuzsuz fıstık
Şerbeti için:
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 dilim limon
Bir kapta şeker, yoğurt ve sıvıyağ pürüzsüz kıvam alıncaya kadar iyice çırpın.
Daha sonra irmik, karbonat, vanilya eklenip tekrar çırpın.
Un kontrollü şekilde ilave edilip çırpılır.
Yağlanmış kare borcama hazırlanan harç dökülür.
2' ye ayrılmış fıstıklar da üzerine düzenli bir şekilde dizilir.
Önceden ısıtılmış 180 C fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
Şerbeti için şeker, su küçük bir tencerede kaynatılır.
Kaynadıktan sonra içine limon eklenip 1-2 dk daha kaynatılıp ocağın altı kapatılır.
Tatlı fırından alındıktan sonra ilk sıcaklığının çıkması için beklenir.
5 dakika kadar sonra keskin bir bıçakla dilimlere ayrılır. Ilık şerbet tatlının üzerine gezdirilir.
Şerbeti çekmesi için üzerine büyük bir tepsi kapatılıp 1-2 saat bekletilir.
|
Şam Tatlısı |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157545
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2021
413 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.milliyet.com.tr
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
2,5 su bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tepeleme karbonat
1 çay bardağı kavrulmuş tuzsuz fıstık
Şerbeti:
2,5 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 dilim limon
Bir kapta şeker, yoğurt ve sıvıyağ pürüzsüz kıvam alıncaya kadar iyice çırpın.
Daha sonra irmik, karbonat, vanilya eklenip tekrar çırpın.
Un kontrollü şekilde ilave edilip çırpılır.
Yağlanmış kare borcama hazırlanan harç dökülür.
2' ye ayrılmış fıstıklar da üzerine düzenli bir şekilde dizilir.
Önceden ısıtılmış 180 ‘C fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin.
Şerbeti için şeker, su küçük bir tencerede kaynatılır.
Kaynadıktan sonra içine limon eklenip 1-2 dk daha kaynatılıp ocağın altı kapatılır.
Tatlı fırından alındıktan sonra ilk sıcaklığının çıkması için beklenir.
5 dakika kadar sonra keskin bir bıçakla dilimlere ayrılır.
Ilık şerbet tatlının üzerine gezdirilir. Şerbeti çekmesi için üzerine büyük bir tepsi kapatılıp 1-2 saat bekletilir.
|
Şam Tatlısı |
|
Can Kanca
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.09.2020
Mesajlar: 46 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc156267
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2021
356 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Su Bardağı Sulu Yoğurt
1 Su Bardağı Toz Şeker
500 Gram İrmik
1 Su Bardağı Un
1 Tatlı Kaşığı Karbonat
1 Paket Vanilya
Yer Fıstığı
Şerbeti İçin
4 Su Bardağı Toz Şeker
5 Su Bardağı Su
2-3 Damla Limon Suyu
İlk önce şerbeti hazırlayalım.
Bir tencere su ve toz şekeri koyup orta ateşte kaynatalım.
Kaynadıktan sonra 15 dakika sonra limon suyu damlatalım ve 5 dakika daha kaynatalım.
Soğuması için bir yere kaldıralım.
Karıştırma kabına yoğurdu, irmiği, unu, toz şekeri ve vanilyayı koyup karıştıralım.
Dikdörtgen bir tepsiyi yağlayalım ve tatlı hamurumuzu dökelim.
Üzerine yer fıstıklarını dizerek, 20 dakika bekletelim.
175 dereceli fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirelim.
Piştikten sonra 5-8 dakika ılık şerbetini dökelim.
|
|