|
Şambali |
 |
krm
Aşçıbaşı

Kayıt: 04.05.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc51380
Gönderme Tarihi: 04.May.2010
2,619 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1.5 su bardağı irmik
1 su bardağı un
Tarçın
1/2 paket kabartma tozu
Yer fıstığı
Şerbet için:
2.5 su bardağı şeker
1.5 su bardağı su
Şeker, yoğurt, irmik, un ve kabartma tozu karıştırılarak orta boy yağsız tepsiye dökülür. Kabukları Soyulmuş fıstıklar 2 parmak arayla malzemenin üzerine sıralanarak 180° kızartılır. Kaynayıp soğutulmuş şurup kızarmış şambalının üzerine dökülür. Tekrar söndürülmüş fırına sürülür. 5 dakika sonra çıkarılır. Baklava dilimleri keserek üzerine tarçm serpilip servis yapılır.
|
Şambali |
 |
merhamet
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.04.2008
Mesajlar: 34 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc23126
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2008
2,416 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı şeker
2 su bardağı yoğurt
1/2 kg irmik
1 çay kaşığı karbonat
Biraz tuzsuz fıstık
Şurubu:
4 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Fıstık hariç, diğer malzemeyi karıştırıp, yağlanmış tepsiye dökün. Fıstığı üzerine yayıp, fırına verin. Üzeri kızarınca çıkarıp, soğuk şerbeti dökün.
ML® Kalburabastı için tıklayın
|
Şambali |
 |
zumZUM
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.04.2006
Mesajlar: 150 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc6884
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2006
2,848 defa indirildi / yazdırıldı
|
Mualla AYDIN - Elif GÜNGÖR
3 çay bardağı un
3 çay bardağı şeker
3 çay bardağı yoğurt
6 çay bardağı irmik
Kabartma tozu
Şerbet İçin:
9 çay bardağı şeker
4 çay bardağı su
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı vanilya
Malzemeler bir bütün halinde karıştırılarak bir tepsiye dökülür ve fırında pişirilmeye bırakılır. NOT : Kek sıcak, şerbet ılık olacak.
|
Şambali |
 |
Koç
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 11.01.2006
Mesajlar: 54 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc3180
Gönderme Tarihi: 02.May.2006
6,619 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. irmik
1/2 kg. şeker
2 bardak su
Vanilya
Şurup için:
1 kg. şeker yarım limon
1 litre su
Malzemeleri bir kaba koyarak iyice karıştırın, yağlanmış tepsiye dökün (üzerine badem döşenebilir) fırında pişirin. Diğer tarafta kaynattığınız şurubu soğuk , şambalı sıcak olarak üstüne dökerek servise verin.
ML® Şambali için tıklayın
|
|