|
|
Milföyden Samsa Tatlısı |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc102587
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2014
1,733 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet kare milföy hamuru
100 gram toz Antep fıstığı
100 gram kıyılmış fındık
2 adet yumurta akı
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Yarım limon suyu
Milföy hamurlarını oda sıcaklığına getirip yumuşatın. Bir kabın içine toz fındık, fıstık ve yumurta akı koyup iyice karıştırın. Bu karışımı da hamurların bir kenarına koyup sarın. Tepsiye yerleştirin ve 200 derecede 35-40 dakika kadar pişmeye bırakın bu arada şerbetini kaynatıp soğutun. Fırından çıkan tatlının üzerine döküp çekmesini bekleyin ve dilimleyip ikram edin.
|
|
Samsa Tatlısı (milföy) Tarifleri Lokma Tarifleri
|
|