|
Sanayi Pilavı (Nevşehir) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178266
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2024
311 defa indirildi / yazdırıldı
|
İsmail Bozkan
250-300 gr kıyma
100 gr küçük doğranmış kuyruk yağı
1 yemek kaşığı tereyağı
5 adet sivri biber (Tercihen acı)
2-3 adet kapya biber
3-4 adet domates
3 adet soğan
Büyük bir baş sarımsak
2 yemek kaşığı salça (tercihe göre biber salçası da olabilir)
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1,5 su bardağı pirinç
İlk olarak kuyruk yağı eritilir. Biraz eriyince tereyağı eklenir.
Eritilen yağda küçük küçük doğranan soğan ve sarımsaklar pembeleşene kadar kavrulur.
Küçük doğranan yeşil sivri biber de eklenip çok hafif kavrulur ve kapya biberi eklenir, 5-10 dakika kadar daha kavrulur.
Domatesler doğranıp ilave edilir. Domates iyice eridikten sonra salça eklenir. Salçanın kokusu çıkana kadar tekrar kavrulur.
Not: Nevşehir Sanayi bölgesinde iş alanları farklı usta ve zanaatkârların öğlen yemeklerinde yedikleri, lezzeti sadece sanayide kalmayıp tüm şehre yayılan harika bir yemek. Tercih olarak alüminyum bir tava veya tepside ya da bakırda pişmesi önerilir. Bunlar yoksa normal tencere de kullanılabilir.
|
Sanayi Pilavı (Nevşehir) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc115565
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2016
4,614 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç yıkanır, süzülür. Pilav tavasında tereyağında 250 g kuşbaşı et kavrulur. İnce doğranmış 3 sivri biber eklenir biraz daha kavrulur. Pirinç, 2 diş sarımsak, tuz, karabiber, 1 yemek kaşığı salça ilave edilir, bir-iki karıştırılır. Su eklenip 15 dakika pişirilir.
|
|