|
|
Sandviç Pastası |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64231
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2011
2,697 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 çavdar ekmeği dilimi (enlemesine kesilip, kabukları çıkarılmış)
3 tost ekmeği dilimi (enlemesine kesilip, kabukları çıkarılmış)
500 gr tam yağlı beyaz peynir (24 saat suda bekletilip, süzülmüş)
4 çorba kaşığı krema
Ciğerli harcı:
200 gr tavuk ciğeri (haşlanıp, çok ince kıyılmış)
125 gr mantar (yıkanıp, haşlanarak çok ince kıyılmış)
Biberli harcı:
1 orta boy yeşil sivri biber (çekirdekleri temizlenip, çok ince kıyılmış)
1 orta boy kırmızı salçalık sivri biber (çekirdekleri temizlenip, çok ince kıyılmış)
1 diş sarımsak (dövülmüş)
2 çorba kaşığı taze soğan (ince kıyılmış)
3 çorba kaşığı mayonez
1/2 kahve kaşığı pul kırmızıbiber
Salamlı harcı:
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
1 çorba kaşığı hardal
200 gr salam , (ince kıyılmış)
Süslemesi:
4 dilim domates
4 dilim hıyar
3 doldurulmuş zeytin (dilimlenmiş)
Ciğerli harcı hazırlamak için, küçük bir kasede tavuk ciğerini ve mantarları bir çatalla karıştırıp, kaseyi bir kenara bırakınız.
Biberli harcı hazırlamak için, yeşil ve kırmızı sivri biberleri, sarımsağı, taze soğanı, mayonezi ve pul kırmızıbiberi küçük bir kasede bir tahta kaşıkla dövüp, kaseyi bir kenara bırakınız.
Salamlı harcı hazırlamak için, başka bir küçük kasede terayağı tahta bir kaşıkla krema kıvamına gelene kadar dövünüz. Hardal ve salamı ekleyip karıştırdıktan sonra, kaseyi bir kenara bırakınız.
Bir çavdar ekmeği dilimini kesme tahtasının üstüne koyup, ciğerli harcın yarısını bıçakla üstüne sürünüz. Bir tost ekmeği dilimini kesme tahtasının üstüne koyup, bu kez biberli harcın yarısını bıçakla üstüne sürünüz.
Tost ekmeği dilimini, harçlı kısmı üste gelecek biçimde, çavdar ekmeği diliminin üstüne yerleştiriniz.
Salamlı harcın yarısını bir başka çavdar ekmeği diliminin üstüne, koyup, çavdar ekmeği dilimini, salamlı harç üste gelecek biçimde, tost ekmeği diliminin üstüne yerleştiriniz. Sandviç pastasını bütün dilimler ve bütün harç bitene kadar, aynı işlemleri tekrarlayarak tamamlayınız. Pastayı bir kenara bırakınız.
Orta boy bir kaseye beyaz peyniri ufalayıp kremayı koyarak, her ikisi birbirine iyice karışana kadar çırparak karıştırınız. Geniş sırtlı bir bıçakla karışımdan alarak, pastanın yer yanına, tamamını kaplayacak biçimde sürünüz. Sandviç pastasını bir servis tabağına yerleştirip, bir kenara bırakınız.
Kalan peynir - krema karışımını bir sıkma torbasına doldurup, pastanın üst kenarlarına süslü biçimde sıkınız. Sandviç pastanızı domates, hıyar dilimleri ve doldurulmuş zeytinlerle süsleyip, buzdolabında 30 dakika soğuttuktan sonra, servis ediniz.
|
SANDVİÇ PASTASI |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64232
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2011
2,173 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 çavdar ekmeği dilimi (enlemesine kesilip, kabukları çıkarılmış)
4 tost ekmeği dilimi (enlemesine kesilip, kabukları çıkarılmış)
Danalı harcı:
125 gr (8 çorba kaşığı) tereyağı (yumuşatılmış)
1 çorba kaşığı hardal
125 gr haşlanmış dana eti (ince kıyılmış)
Havyarlı harcı:
1 katı haşlanmış yumurta (kıyılmış)
1/4 su bardağı mayonez
1 çorba kaşığı siyah ya da kırmızı hayvar
Peynirli harcı:
125 gr tam yağlı beyaz peynir (24 saat suda bekletilip,süzülmüş)
1 çorba kaşığı pul kırmızıbiber
2 çorba kaşığı krema (iyice dövülmüş)
1 çorba kaşığı taze soğan (ince kıyılmış)
Danalı harcı hazırlamak için, küçük bir kasede tereyağı tahta bir kaşıkla dövünüz. Hardal ve dana etini katıp karıştırarak, kaseyi bir kenara bırakınız.
Havyarlı harcı hazırlamak için, katı haşlanmış yumurtayı bir tel süzgece koyup bir kaşığın sırtıyla bastırarak orta boy bir kaseye çıkarınız. Mayonez ve havyarı ekleyip karıştırarak, kaseyi bir kenara bırakınız.
Peynirli harcı hazırlamak için beyaz peyniri orta boy bir kaseye ufalayınız. Pul kırmızıbiber, krema, ve taze soğanı ekleyip, bir tahta kaşıkla karıştırdıktan sonra, kaseyi bir kenara bırakınız.
Bir çavdar ekmeği dilimini kesme tahtasının üstüne koyup, danalı harcın yarısını bıçakla üstüne sürünüz. Bir tost ekmeği dilimini kesme tahtasının üstüne koyup, bu kez havyarlı harcın yarısını bıçakla üstüne sürünüz.
Tost ekmeği dilimini, harçlı kısmı üste gelecek biçimde, çavdar ekmeği diliminin üstüne yerleştiriniz. Peynirli harcın yarısını bir başka çavdar ekmeği diliminin üstüne koyup, çavdar ekmeği dilimini, peynirli harç üste gelecek biçimde, tost ekmeği diliminin üstüne yerleştiriniz. En üste bir tost ekmeği dilimi yerleştiriniz. Sandviç pastasını, bütün ekmek dilimleri ve harçlar bitene kadar, aynı işlemleri tekrarlayarak tamamlayınız.
Pastayı alüminyum kağıda sararak buzdolabına yerleştirip, 2 saat soğutunuz. Pastayı buzdolabından alıp, alüminyum kağıdı çıkarıp atınız. Sandviç pastanızı bir servis tabağına yerleştirip, servis ediniz.
|
|
Sandviç Pastası Tarifleri Kanepeler
|
|