|
Şapkat |
|
hasat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.07.2009
Mesajlar: 41 Şehir: Antakya |
Kısa URL: https://ml.md/lc38539
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2009
2,093 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 demet ıspanak
1 adet kuru soğan
1 komposto kasesi mısır unu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı pul biber
Ispanak yıkanır, kıyılır. Soğan da çok ince doğranır. Soğan ve ıspanağın üzerine tuz eklenir, iyice ovulur. Yağlanmış fırın kabına aktarılır. Mısır unu, su, yağ ve pul biber karıştırılır. Ispanaklı karışımın üzerine gezdirilir. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
|
Şapkat |
|
Tansel
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.05.2009
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc36979
Gönderme Tarihi: 29.May.2009
2,601 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ayşe Tüter
500 gr. ıspanak
2 su bardağı mısır unu
1 soğan küp doğranmış
2 çorba kaşığı toz şeker
1 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
2 su bardağı yoğurt
Ispanakları iyice yıkayın ve süzün. İnce ince kıyın. Soğanı, tuzu, bir çorba kaşığı şekeri koyun. İyice ovun yağlanmış ufak bir tepsiye ıspanağı yayın. Bir kapta mısır ununu, şekeri, tuzu, kabartma tozunu karıştırın. Sıcak su ilavesi ile kek kıvamında bir hamur yapın. Ispanakların üzerine yayın 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak yoğurtla servis yapın.
|
|