Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Şam Tatlısı Tarifleri > Saray Baklavası (3 adet - 128,664 defa bakıldı)

Saray Baklavası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Saray Baklavası

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc170125
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2023
272 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Hamur:
7 - 7,5 su bardağı un
2 yumurta
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke
2 tutam tuz
Açmak için:
2 su bardağı Dr. Oetker Buğday Nişastası
İç malzeme:
3 su bardağı öğütülmüş ceviz
Üzeri için:
250 g tereyağı
Şurup:
5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
2 tatlı kaşığı limon suyu
Kalıp:
Pişirme kalıbı (Ø 28 cm)

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine yumurta, su, süt, sıvı yağ, sirke ve tuzu ilave edip yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Hamuru 24 eşit parçaya bölün. Her birini eliniz ile yuvarlayıp un serpilmiş bir tepsiye aralıklı sıralayın. Üzerlerine de hafifçe un serpin ve hava almayacak şekilde kapatıp 1 saat bekletin.
Hamurlardan birini alın ve nişasta serptiğiniz tezgaha koyun. Üzerine de nişasta serpin. Oklava ile arada nişasta serperek çok ince açın. Üzerini nemli bir bez ile kapatıp aynı şekilde bir yufka daha açın. Her iki yufkanın da dört kenarından 2-3 cm derinliğinde parçalar keserek kare şekli verin. Yufkalardan birinin üzerine bir miktar ceviz serpin. Kenarlardan çıkan parçaları cevizli yufkanın üzerine eşit şekilde serin. İkinci yufkayı üzerine koyun. Bir kenarından başlayarak rulo şeklinde sıkıca sarın. Bıçak ile 3 cm genişliğinde kesin. Kestiğiniz parçaları tepsiye dik olarak yan yana sıralayın. Tepsinin üzerini mutfak peçetesi ile kapatın. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiyi tamamen doldurun. 28 cm çapındaki başka bir tepsinin tabanını hazırladığınız hamurlarının üzerine koyun, eliniz ile bastırarak hafifçe düzleştirin ve hamurların birbirine yapışmasını sağlayın.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Tereyağını düşük ısıdaki ocakta eriyinceye kadar bekletin. Daha sonra ocaktan alın ve sütün dibe çökmesi için biraz bekletin. Tereyağını kaşık kaşık alarak hamurun üzerine dökün. Dibinde kalan sütlü kısmını kullanmayın. 28 cm çapındaki metal bir tepsiyi baklava tepsisinin üzerine kapatıp üzeri kapalı olarak pişirin. Pişirmenin 15. dakikasında baklavanın üzerindeki tepsiyi alıp üzeri açık olarak kızarmadan çok hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 50 - 55 dakika
Fırından çıkarıp üzeri açık olarak soğumaya bırakın.
Toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip ocağı kısın ve 12 dakika kaynatın. Ocaktan alın. 5 dakika bekletip soğuk baklavanın üzerine gezdirerek dökün. Soğuyup şurubunu çekince servis yapın.



Saraylı Baklava

Mutfak Gülü
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.09.2010
Mesajlar: 34
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc55478
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2010
7,159 defa indirildi / yazdırıldı




Emine Beder

2 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı sirke
1 fiske tuz
4 su bardağı baklavalık un
200 gr. ceviz (iri dövülmüş)
1,5 paket margarin veya tereyağı
250 gr. nişasta (açmak için) Şerbeti için
5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine yumurtaları, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, 1 fiske tuz ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan ceviz iriliğinde 20 parça koparıp beze yapalım. Üzerlerine nemli bez örterek 1/2 saat dinlendirelim. Bezeleri nişasta serperek servis tabağı büyüklüğünde açalım. Açılan her yufkanın üzerine bolca nişasta serpelim, 10 yufkayı üst üst serelim. Yufkaları hep birlikte mümkün olduğunca büyüterek ve yufka gruplarını sık sık alt üst ederek açalım. On yufkayı margarinle yağlanmış tepsiye serelim. Üzerlerine iri dövülmüş ceviz serpelim. Kalan bezeleri diğerleri gibi açarak tepsiye serelim. Yufkaları keskin bir bıçak yardımıyla kare dilimler halinde keselim. Yağı eritip 1 dk. kaynatalım. Kaynar haldeki yağı kaşık yardımıyla yufkaların üzerine gezdirelim. Baklavayı 170°C ısılı fırında altı üstü pembeleşene dek pişirelim. Bu arada şerbeti hazırlayalım. Şekeri, suyu, limon suyunu birlikte 10 dk. kaynatarak ateşten alalım. Baklavayı fırından alıp iyice soğutalım. Üzerine ılık şerbeti gezdirelim. Baklava, şerbetini emen dek tepsinin üzerini kapatalım.


Saray Baklavası

hüseyin
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 20.05.2008
Mesajlar: 22
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc23949
Gönderme Tarihi: 20.May.2008
3,058 defa indirildi / yazdırıldı




1.5 su bardağı süt
1 kaşık sirke
2 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı irmik
aldığı kadar baklavalık un
açmak için 300 gr nişasta
200 gr un
Üzerine:
500 gr tereyağı
İçine:
250 gr ceviz
Şerbeti:
5 su bardağı şeker
3.5 su bardağı un

1 su bardağı süt ile irmik bir tencerede kaynatılıp, soğumaya bırakılır. İçine kalan sütü, 2 yumurta, sirke, yağ ve kabartma tozu, ilave ederek mikserle iyice karıştırılır. Un ilave ederek iyice yoğrulur. Oklava ile açılacak kıvama gelince dinlendirilir.
Hamur ikiye bölünür. Nişasta ile unu karıştırıp bezeleri bir tabak büyüklüğünde açılır. Aralarına nişasta koyup hepsi üst üste dizilir. Merdane ile çok bastırmadan fırın tepsisine göre açılır. Tepsiye yerleştirilir. Üzerine bol ceviz serpilir. Diğer yarısını da aynı şekilde hazırlayıp cevizlerin üstüne yerleştirin. Baklava biçiminde kesin. 500 gr tereyağını kızdırıp kepçe ile baklavanın üzerine gezdirin sıcak fırına verin. 250 gr tereyağı 250 gr sıvı yağ olarak da yapabilirsiniz. Baklava piştikten sonra her ikisi de ılık olarak haşlanır.


ML® Saray Güzeli için tıklayın






Saray Baklavası Tarifleri Şam Tatlısı Tarifleri



(3 adet Saray Baklavası 128,664 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort