|
|
Saray Köftesi |
 |
Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173067
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2023
296 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.bim.com.tr
1 paket Emin dana kaşarlı köfte, 20 tane
5 adet uzun patlıcan
6-7 çorba kaşığı Sole ayçiçek yağı
1 çorba kaşığı Pervin tereyağı
2 diş sarımsak
2 çay kaşığı Rafine Sofra tuz
1 tutam Destan karabiber
1 çay kaşığı Destan kekik
1 çay kaşığı Destan toz tatlı biber
1 çorba kaşığı Yurdum domates salçası
9 salkım domates ya da 3 normal domates
5 tane şeker domates
2 tane uzun yeşil biber
Patlıcanları 4 dilim olacak şekilde uzunlamasına dilimleyin. Patlıcanları çok ince kesmemeye özen gösterin.
1 çay kaşığı tuz ve 6-7 çorba kaşığı ayçiçek yağı ile patlıcanları önlü arkalı ovun.
Fırını 250 derece ızgara modunda fanlı ayarlayın ve fırın tepsisine dizili patlıcanları 15-20 dakika arada çevirerek kızartın. Dilerseniz bu işlemi tavda da yapabilirsiniz.
Sosu için; bir sos tavasına 1 çorba kaşığı tereyağını ve 2 diş ince ince doğranmış sarımsağı kavurun. Kavrulan sarımsakların üzerine 1 çorba kaşığı domates salçası ekleyip kavurmaya devam edin. 9 salkım domates ya da 3 adet iri domatesi rendeleyin ve kavrulan salçaya ekleyin. Sos tavasına 2 çay kaşığı tuz,1 tutam karabiber, 1’er çay kaşığı kekik ve toz tatlı kırmızı biber ekleyin. Sosu 2 daika daha kavurup kenara ayarın.
Fırında kızarmış patlıcanları tezgâha alın. 1 adet patlıcana 1 adet kaşarlı köfteden sarın. Üzerine küçük bir parça yeşil biber ve 1 dilim şeker domates ekleyip kürdan ile tutturun. Diğer patlıcanlara da aynı işlemi yaparak köfteleri bitirin.
Fırın tepsisine sosu yayın ve hazırlanan kürdanlı köfteleri fırına vermek için fırın tepsisine dizin.
220 derece alt üst ayarında 30 ile 35 dakika arasında pişirin.
Dilerseniz köfteleri 1 kaşık süzme yoğurt veya 1 adet lavaş ile servis edebilirsiniz.

|
Saray Köftesi |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 922 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc182743
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2025
35 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram dana kıyma
1 su bardağı galeta unu
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yumurta
1 çay bardağı süt
Tuz, karabiber, pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
Öncelikle, kıymayı bir kaba alın, içine galeta unu, rendelenmiş soğan, sarımsak, yumurta ve sütü ekleyin.
Tuz, karabiber, pul biber ve kimyonu da ekleyip iyice yoğurun.
Karışımdan ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
Bir tavada tereyağı ve sıvı yağı ısıtın. Köfteleri dikkatlice tavaya koyun ve her tarafı altın rengini alana kadar kızartın.
Kızaran köfteleri bir kenara alın.
Aynı tavaya suyu ekleyin ve köftelerin üzerine dökün. Suyu çekene kadar pişirin.
Saray köftesi sıcak servis yapılır. Yanında pilav ile servis edebilirsiniz.

|
|
Saray Köfte Tarifleri Kadınbudu Köfte Tarifleri
|
|