|
Saray Lokumu |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc105743
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2015
1,481 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr margarin
10 yemek kaşığı şeker
1 litre süt
1 paket vanilya
1 bardak hindistancevizi
1 bardak badem
2 yemek kaşığı nişasta
10 yemek kaşığı un
Muhallebi için margarin ve unu tencereye alıp kokusu çıkana kadar kavuralım.
Şekeri vanilyayı ve soğuk sütü yavaş yavaş ilave edip karıştırarak pişirmeye devam edelim.
Topaklanmamasına dikkat edelim.
Büyükce bir tepsiye hindistan cevizi serpip üzerine muhallebiyi dügün bir şekilde yayalım.
Dolapta soğumasını bekleyelim.
Soğuduktan sonra üzerine tekrar hindistan cevzi serpip dilimleyelim.
Rulo şeklinde sarıp tekrar hindistancevizine bulayarak, üzerine badem batırıp, servis yapalım.
Not: Eğer mümkünse 1 gece önceden yapıp dolapta dinlendirilirse daha güzel olur.
|
Saray Lokumu |
|
piano
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.08.2020
Mesajlar: 20 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc152499
Gönderme Tarihi: 22.Ağu.2020
204 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 paket yulaflı bisküvi
6 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
100 gram bitter çikolata
2 paket krem şanti
2 paket yulaflı bisküviyi rondodan geçirip ve tepsiye aldın.
Muhallebisi için; 1 litre sütü, 1 su bardağı toz şekerini, 1 su bardağı unu, 3 yemek kaşığı kakaoyu tencereye aldın ve koyu bir kıvam alana dek kaynatın. 1 yemek kaşığı tereyağı,1 paket vanilya, 100 gram bitter çikolata ekleyin. Muhallebiyi bisküvilerin üzerine dökün ve spatula yardımı ile yayın, dolapta 20 dakika kadar bekletin. 2 paket krem şanti ve 1 su bardağı sütü çırpın ve tatlının üzerine sürüp 5-10 dakika tekrar dolapta bekletin. Tatlıyı kesip ve rulo şeklinde sarıp sunuma hazır hale getirin.
|
Saray Lokumu |
|
günşıl
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.12.2020
Mesajlar: 35 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc155121
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2020
359 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı tereyağı
1 paket toz krem şanti (sade)
Kaplaması için:
150 gramrendelenmiş hindistancevizi
Süt, toz şeker, irmik ve unu derin bir tencereye aktarın ve devamlı karıştırarak muhallebi gibi pişirin.
Kaynamaya başlayınca bir çay kaşığı tereyağı ilave edip karıştırmaya devam edin.
Muhallebi koyu bir kıvama geldiğinde ateşten alın ve soğumaya bırakın.
Soğumuş muhallebinin içine bir paket toz krem şanti döküp mikser yardımıyla çırpın.
Hazırladığınız muhallebiden elinizle minik yuvarlaklar yaparak, her birini rendelenmiş Hindistan cevizine batırdıktan sonra servis edin.
Not: Muhallebinin elinize yapışmaması için, şekil vermeye başlamadan önce ellerinizi ıslatmalısınız.
|
|