Kısa URL: https://ml.md/lc43045
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2009
2,741 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemeler
1 adet piliç bonfile
3 bardak süt
5 kaşık şeker
1 paket damla sakızı
1 kaşık margarin
Yapılışı
Bonfileler haşlanarak bir kenara alınır. Diğer malzemeler karıştırılarak karıştıra karıştıra 15 dak pişirilir. Didiklediğimiz bonfileler karıştırılarak pişirmeye devam edilir. Muhallebi kıvamında olunca içine bir kaşık margarin ilave edilir ve mikser ile 10 dakika çırpılır. Servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc74924
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2012
3,566 defa indirildi / yazdırıldı
100 gr margarin
1 lt süt
3 kahve fincanı un
1 bardak dövülmüş ceviz
1 paket vanilya
3 kahve fincanı şeker
1 litre sütü tencereye boşaltın. Kısık ateşte ısıtın. Bu arada yumurta sarısıyla şekeri ayrı bir kapta karıştırın. Bu karışımı süte ilave edip şekerin erimesini sağlayın. Şeker eridikten hemen sonra ocağı kapatın. Çok ısınmamalı. Başka bir tencerede 100gr margarini eritip üzerine unu ilave ederek kavurun. Sonra kavurduğumuz una sütü ilave edip muhallebi kıvamına gelinceye kadar ocakta devamlı karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince ocağı kapatıp üzerine vanilyayı ilave ederek 5-10 dk devamlı karıştırarak muhallebiyi soğutun. Daha sonra bir borcam tepisiyi ıslatıp muhallebiyi dökün. Üzerine dövülmüş cevizi serpiştirip buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.
Fotoğraf "yeni nefes" tarafından gönderildi. 01.09.2018
Kısa URL: https://ml.md/lc173652
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2023
207 defa indirildi / yazdırıldı
1 litre süt.
4 kaşık tepeleme un
100 gr tereyağı
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
Süt tencereye boşaltılır ve kısık ateşte ısıtılır.
Aynı zamanda yumurta sarısı ile şeker de ayrı bir kapta karıştırılır.
Hazırlanan karışım süte ilave edilerek şekerin erimesi sağlanır.
Şeker eridikten sonra ocak kapatılır (çok ısınmamalı).
Başka bir tencerede 100 gr margarin eritilir ve üzerine un ilave edilerek kavrulur.
Sonra kavrulan una süt ilave edilerek muhallebi kıvamına gelene kadar ocakta karıştırılır.
Muhallebi kupalara bölüştürülür, soğuyunca buzdolabına kaldırılır.
Üzeri istenildiği gibi süslenerek servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc180135
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2024
113 defa indirildi / yazdırıldı
100 gram tereyağı
1 litre süt
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
1 paket sıvı krema
3/4 su bardağı un
1 paket vanilin
Tereyağını tencerenin içine alın ve eritin.
Üzerine unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun
Sonrasında ise sütü ekleyip güzelce karıştırın.
Karıştırdıktan sonra ise şekeri de ekleyip pişirin.
Ardından yumurtanın sarısını ilave edin ve pişen muhallebiyi ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra ise içerisine krema ve vanilini ekleyin ve karıştırın.
Muhallebileri servis edeceğiniz kaselere paylaştırın ve buzdolabında bir süre dinlendirin.
Dilerseniz üzerine antepfıstıkları ile süsleyebilirsiniz.