Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Saray Usulü Pastırmalı Yumurta


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Osmanlı Çorba Tarifleri
Osmanlı Salata Tarifleri
Osmanlı Pilav Tarifleri
Osmanlı Yumurta Tarifleri
Osmanlı Sebze Tarifleri
Osmanlı Zeytinyağlı Tarifleri
Osmanlı Baklagil Tarifleri
Osmanlı Dolma Tarifleri
Osmanlı Et Yemeği Tarifleri
Osmanlı Kebap Tarifleri
Osmanlı Köfte Tarifleri
Osmanlı Sakatat Tarifleri
Osmanlı Tavuk Tarifleri
Osmanlı Balık Tarifleri
Osmanlı Reçel Tarifleri
Osmanlı Hoşaf Tarifleri
Osmanlı Turşu Tarifleri
Osmanlı Kurabiye Tarifleri
Osmanlı Pasta Tarifleri
Osmanlı Hamur İşi Tarifleri
Osmanlı Börek Tarifleri
Osmanlı Çörek Tarifleri
Osmanlı Şerbetli Tatlı Tarifleri
Osmanlı Sütlü Tatlı Tarifleri
Osmanlı Meyve Tatlı Tarifleri
Osmanlı Helva Tarifleri
Osmanlı Dondurma Tarifleri
Osmanlı Şekerleme Tarifleri
Osmanlı İçecek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Saray Usulü Pastırmalı Yumurta

sinan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.01.2007
Mesajlar: 144
Şehir: İÇEL
Kısa URL: https://ml.md/lc13207
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2007
3,526 defa indirildi / yazdırıldı




6 adet yumurta
2 orta boy kuru soğan
2 orta boy domates
250 gr. pastırma
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
Yeterince tuz
Yeterince toz karabiber
½ su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker

Soğanları piyaz soğanı gibi ince ince doğrayın. Yarım yemek kaşığı tereyağında çevirin fakat iyice kavurmayın. Rengi dönerken ateşten alın ve yumurta sahanına yerleştirin. İki domatesin kabuğunu soyup ikiye bölün ve dilimleyin. Sonra onları da soğanların üstüne döşeyin.
Öte yandan pastırmayı 2 bardak su koyduğunuz bir sahanda orta ateşte öldürün. Pastırmaları bir tabağa alın, suyunu dökün, kullanmayın. Sirke ile şekeri bir bardakta iyice çırpın, domatesli soğanın üzerinde gezdirerek boşaltın. Üstüne tuz ve karabiber serpin. Bunun üstüne de, ateşte pişirerek yumuşattığınız pastırmayı döşeyin. Ilık et suyunu da gezdirerek ilave edin. Altı yumurta için kaşığın ucu ile sahanda altı yuva açın.
Yemek zamanı gelince yuvaların içine yumurtaları kırın, sahanın kapağını kapatın, orta ateşte pişmeye bırakın. Daha sonra sıcak olarak servise sunun.


Saray Usulü Pastırmalı Yumurta

şeniz
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 12.07.2014
Mesajlar: 19
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc99824
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2014
3,520 defa indirildi / yazdırıldı




4 yumurta
150 gr. pastırma
1 büyük kuru soğan
1 kaşık tereyağı
1 büyük domates
1 tatlı kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım bardak et suyu
Tuz
Karabiber

Soğanları yarım halka şeklinde ince ince doğrayın. Tereyağını tavada kızdırıp soğanları biraz kavurun. Yumurta sahanına aktarın ve üzerine kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkardığınız domatesi doğrayın. Başka bir ufak tavaya bir parmak su koyup pastırmaları ekleyin ve 2-3 dakika pişirin. Pastırmanın suyunu süzün. Sirke ile şekeri çırpın, domatesli soğanın üzerine gezdirin. Tuz ve karabiber serpin. En üstüne pastırmayı döşedikten sonra et suyunu da ekleyin. Sahanda yumurtalar için dört yuva açın. Yumurtaları bu yuvalara kırıp beyazı tamamen pişip sarısı sulu kalacak şekilde ateşte tuttuktan sonra servis edin.



Saray Usulü Pastırmalı Yumurta

selena
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.10.2020
Mesajlar: 35
Kısa URL: https://ml.md/lc153773
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2020
239 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

25 gr. pastırma
10 gr. sade yağ
2 adet büyük yumurta
3 gr. tuz
2 gr. karabiber
2 gr. yenibahar
5 gr. limon suyu

Pastırmaları ince dilimler halinde doğruyoruz. Bakır tavaya ayranı alınmış tereyağını koyuyoruz ve pastırma parçalarını orta ateşte 1?1.5 dakika çeviriyoruz. Yumurtaları kırıyoruz ve üzerine tuz, karabiber ve yeni baharı serpiyoruz. Beyazı piştiğinde sarılarını patlatıyoruz ve üzerine limon suyu gezdiriyoruz, kapağını kapatarak bir-iki dakika demlendiriyoruz.






Saray Usulü Pastırmalı Yumurta Tarifleri Osmanlı Yemek Tarifleri



(3 adet Saray Usulü Pastırmalı Yumurta 139,280 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort