Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Badem Tatlısı Tarifleri > Saraylı Belik (2 adet - 28,411 defa bakıldı)

Saraylı Belik


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Saraylı Belik

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc114853
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2016
1,697 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet yumurta
2 su bardağı sana yağı
1 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
15 fincan un
1 fiske tuz
Şerbet için:
2.5 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
Çeyrek limon

Yumurtayı, yoğurdu, margarini, kabartma tozunu ve 1 fiske tuzu bir kapta birleştirerek çırpalım. Azar azar un ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamuru 2 bezeye ayıralım. Bezeleri unlanmış zeminde mantı yufkası kalınlığında açalım. Açılan hamuru tadı kasesi yardımı ile yuvarlak parçalar halinde kesip, çıkartalım (kaseyi yufkanın üzerine yatırıp, kenarlarını bıçak yardımı ile kesip yuvarlak parçalar çıkarın). Yuvarlak parçanın iç kısmına 8 kesik yapalım (kesikler yuvarlak hamurun kenarlarına kadar gelmemeli). Oluşan 8 şeritten birini parmağımıza alıp yanındakini boşta bırakalım. Onun yanındaki şeridi parmağımıza alıp, yanındakini boş bırakalım. Böylece 4 şerit parmağımızda olsun, 4 şerit boşta kalsın.Parmağımıza taktığımız 4 şeritin içinden boşta kalan diğer 4 şeriti döndürerek çıkaralım. Böylece saç örgüsü şeklini alan hamur parçalarını kızdırılmış sana yağda arkalı-önlü kızartalım.Kızaran hamurları hazırlayıp, soğuttuğumuz şerbet içine bırakalım. Tatlılar şerbetim emince servis tabağına alalım.


Saraylı Belik

yeni sofra
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.12.2009
Mesajlar: 35
Şehir: Tokat
Kısa URL: https://ml.md/lc45534
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2010
2,131 defa indirildi / yazdırıldı




1 yumurta
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 kahve fincanı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı maden suyu
1 kahve fincanı sirke
1-1,5 kahve fincanı un
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Hamur yoğuracağımız kaba yumurtayı, sıvı yağı, sirkeyi, yoğurdu, kabartma tozunu ve maden suyunu ekleyip çırpma teli ile karıştıralım. Elenmiş unu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurun üzerine nemli bir bez örterek 1/2 saat dinlendirelim. Dinlenen hamuru 2'ye ayırıp beze yapalım. Bezeleri unlanmış bir zeminde 2 mm. kalınlığında açalım. Açılan yufkanın üzerine tatlı kâsesini yatırıp kenarlarını bıçak yardımı ile keserek yuvarlak parçalar çıkaralım. Yuvarlak parçanın iç kısmına birbirine paralel 8 kesik yapalım. (Yuvarlak hamurların kenar kısımlarında 1/2 cm. boşluk kalacak şekilde iç kısmına yatay 8 kesik yapın.) Oluşan 8 şeritten birini parmağımıza alıp yanındakini boşta bırakarak, şeritlerin 4'ünü parmağımıza geçirelim, diğer 4 şeridi boşta bırakalım. Parmağımıza taktığımız 4 şeridin içinden boşta kalan diğer dört şeridi döndürerek çıkaralım. Böylece saç örgüsü şeklini alan hamur parçalarını kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartarak delikli kepçe ile alıp kâğıt mutfak havlusu üzerinde 5 dk. bekletelim. Önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbetin içine bırakalım. Tatlılar şerbetini emince delikli kepçe ile alıp servis tabağına yerleştirelim. Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5 dk. kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım.






Saraylı Belik Tarifleri Badem Tatlısı Tarifleri



(2 adet Saraylı Belik 28,411 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort