|
|
Saraylı Börek |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc108996
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2015
2,453 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
1 çorba kaşığı margarin
250 gr. yağsız dana veya kovun kıyması
1 orta boy soğan
1 domates
1 dolmalık biber
1 demet maydanoz
1 çorba kaşıdı dolmalık fıstık
1/2 çorba kaşığı kuşüzümü
Tuz
Karabiber
2 yumurta
4 yufka
1 çay bardağı sıvı vağ
1/2 şu bardağı süt
3-4 milföv hamuru (süslemek için)
1 çorba kaşığı margarini tavaya alarak eritelim. Küçük doğranmış soğanı ve kıymayı rengi değişene dek margarin ile birlikte kavuralım. Dolmalık biberi ve domatesi küçük küçük doğrayıp ilave edelim. Yaklaşık 7-8 dk. kavurduktan sonra tavayı ateşin üzerinden alalım. İnce kıyılmış maydanozu, dolmalık fıstıkları ve kuşüzümünü ekleyelim. Tuzunu ve karabiberini ayarlayalım. 1 yumurtayı ve diğer yumurtanın akını kıymalı harcın üzerine ekleyerek karıştıralım. Tepsiyi yağlayalım. İlk iki yufkayı aralarına sütlü ve sıvı yağdan oluşan karışımdan serperek ve yufkaları buruşturarak, tepsiye yerleştirelim. Kıymalı harcı yayalım. Diğer yufkaları da aralarına sütlü yağ serperek, tepsiye yerleştirelim. Milföy hamurundan şeritler veya yuvarlak parçalar keselim. Yufkanın üzerine dilediğimiz şekilde yerleştirelim. Üzerine yumurta sarısı sürerek ısıtılmış 200 derece ısılı fırında böreğin altı ve üstü kızarana dek pişirelim. Dilimleyerek servis yapalım.
|
Saraylı Börek |
|
amir
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.10.2009
Mesajlar: 22 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc41625
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2009
2,776 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
3 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
200 GR. YAĞSIZ DANA KIYMASI
2 ORTA BOY SOĞAN
1 DOMATES
1 DOLMALIK BİBER
1 DEMET MAYDANOZ
1 ÇORBA KAŞIĞI DOLMALIK FISTIK
1/2 ÇORBA KAŞIĞI KUŞ ÜZÜMÜ
TUZ
KARABİBER
5 YUFKA
5 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI SÜT (ARZUYA GÖRE)
3-4 MİLFÖY HAMURU (SÜSLEMEK İÇİN)
3 çorba kaşığı yağı tavaya alarak küçük doğranmış soğanı ve kıymayı rengi değişene dek kavuralım. Dolmalık biberi ve domatesi küçük küçük doğrayıp ilave edelim. Yaklaşık 7-8 dk. kavurduktan sonra tavayı ateşin üzerinden alalım. İnce kıyılmış maydanozu, tdolmalık fıstıkları ve kuşüzümünü ekleyelim. Tuzunu ve karabiberini ayarlayalım. Tepsiyi yağlayalım. İlk iki yufkayı aralarına sütlü ve sıvı yağdan oluşan karışımdan serperek ve yufkaları buruşturarak tepsiye yerleştirelim. Kıymalı harcı yayalım. Diğer yufkaları da aralarına sütlü yağ serperek, tepsiye yerleştirelim. Milföy hamurundan şeritler veya yuvarlak parçalar keselim. Yufkanın üzerine dilediğimiz şekilde yerleştirelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek ısıtılmış 200° ısılı fırında böreğin altı ve üstü kızarana dek pişirelim. Dilimleyerek servis yapalım.
|
Saraylı Börek |
|
Saliha Uslu
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.07.2007
Mesajlar: 24 Şehir: Kavaklıdere Çankaya |
Kısa URL: https://ml.md/lc22519
Gönderme Tarihi: 12.Mar.2008
2,178 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çorba kaşığı margarin,
250 gram yağsız dana ve koyun kıyması,
1 adet soğan,
1 adet domates,
1 adet dolmalık biber,
1 demet maydanoz,
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık,
yarım çorba kaşığı kuşüzümü,
tuz,
karabiber,
2 adet yumurta,
4 adet yufka,
yaklaşık 1 çay bardağı mısırözü yağı,
yarım su bardağı süt
1 çorba kaşığı margarini tavaya alarak, eritelim. Küçük doğranmış soğanı ve kıymayı rengi değişene dek margarin ile birlikte kavuralım. Dolmalık biberi ve domatesi küçük doğrayıp, ilave edelim. Yaklaşık 7-8 dakika kavurduktan sonra tavayı ateşin üzerinden alalım. İnce kıyılmış maydanozu, dolmalık fıstıkları ve kuşüzümünü ekleyelim. Tuzunu ve karabiberini ayarlayalım. 1 adet yumurtayı ve diğer yumurtanın akını kıymalı harem üzerine ekleyerek, karıştıralım. Tepsiyi yağlayalım, ilk iki yufkayı aralarına süt ve mısırözü yağından oluşan karışımdan serperek ve yufkaları buruşturarak, tepsiye yerleştirelim. Kıymalı harcı yayalım. Diğer yuflan da aralarına sütlü yağ serperek, tepsiye yerleştirelim. Milföy hamurundan şeritler keselim. Yufkanın üzerine dilediğimiz şekilde yerleştirelim.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında böreğin altı ve üstü kızarana dek pişirelim. Dilimleyerek servis yapalım.
|
|
Saraylı Börek Tarifleri Alt Üst Böreği Tarifleri
|
|