|
Sardalya Kızartma |
|
fikret
Aşçı
Kayıt: 11.02.2007
Mesajlar: 19 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc11951
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2007
7,471 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg sardalyayı ayıklayıp yıkayın teflon tavaya çok az yağ koyup balıkları düzgünce sıralayın ağır ateşte 10 dakika tutup ters yüz çevirin biraz beceri ister daha sonra diğer yüzünü çevirip 10 dakika pişirin saltayla beraber yiyin.
ML® Peynirli Sardalya (görsel)
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 09.08.2022
|
Sardalya Tava |
|
jetaşçı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2007
Mesajlar: 53
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17480
Gönderme Tarihi: 02.Eyl.2007
4,352 defa indirildi / yazdırıldı
|
16 sardalya balığı (temizlenip filetoları çıkarılmış)
210 gr (1+3/4 su bardağı) un
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1 kahve kaşığı kabartma tozu
1 yumurtanın sarısı
1 yumurtanın akı (çırpılmış)
1-2 çorba kaşığı ılık su
1-2 su bardağı rafine yağ
1 limon (4'e bölünmüş)
1 demet maydanoz
Orta boy bir kasede un, tuz, biber ve kabartma tozunu karıştırınız. Yumurta sarısını, çırparak unlu karışıma yediriniz. Çırpılmış yumurta akını ve 1 çorba kaşığı ılık su ekleyip (karışım çok koyu olursa 1 çorba kaşığı ılık su daha ekleyiniz), kaseyi ılık ve cereyansız bir yere kaldırarak, karışımı 1 saat dinlendiriniz.
Orta boy bir tavada rafine yağı orta ateşte kızdırınız.
Sardalya filetolarını hazırladığınız kızartma hamuruna batırıp tavaya atarak, her iki yanlarını 3-4'er dakika, altın sarısı bir renk alana kadar pişiriniz.
Tava edilmiş sardalyaları, delikli kepçeyle ısıtılmış bir servis tabağına çıkarıp, limon parçaları ve maydanozla süsleyerek servis ediniz.
ML® Asma Yaprağında Saldalya için tıklayın
ML® Asma Yaprağında Sardalya (görsel)
|
Sardalya Tava |
|
-BMW-
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2006
Mesajlar: 164 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc5657
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2006
3,409 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr. sardalya
1 su bardağı ayçiçek yağı
2 yumurta
4 çorba kaşığı un
Limon
Tuz
Sardalyaları bol suda yıkadıktan sonra başları ile içlerini ayıklayın. Tekrar yıkayın, tuzlayın. Sularının süzülmesi için süzgeçte bırakın. Diğer tarafta bir kabın içine yumurtaları kırın. İçine orta kıvamda bulamaç oluncaya kadar un, su ve tuz ilave edin. Çatal ile çırpın. Çiçek yağını tavada kızdırın. Balıların ikisini, üçünü birarada kuyruğundan tutup unlu bulamaca batırın ve tavaya bırakarak her iki tarafını da kızartın. Limon sıkarak servis yapın.
ML® Peynirli Sardalya için tıklayın
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 14.02.2021
|
Sardalya Tava |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64251
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2011
2,794 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg sardalya balığı (temizlenmiş)
60 gr (1/2 su bardağı) un
1 çay kaşığı tuz
1-2 su bardağı rafine yağ
1 limon (4'e bölünmüş)
Bir tabakta un ve tuzu karıştırıp, balıkları tuzlu una buladıktan sonra, silkeleyerek fazla unlarını atınız.
Orta boy bir tavada rafine yağı orta ateşte ısıtınız. Yağ kızınca balıkları koyup arasıra çevirerek her iki yanlarını 4-5'er dakika, renkleri hafifçe pembeleşene kadar pişiriniz.
Tava edilmiş sardalyaları, delikli kepçeyle ısıtılmış bir servis tabağına çıkarıp, limon parçaları ile süsleyerek servis ediniz.
|
Tavada Sardalya |
|
yeni üye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.01.2016
Mesajlar: 42 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc137662
Gönderme Tarihi: 15.Ekm.2018
1,091 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://carrefoursa.com
½ kg sardalya
½ su bardağı un
1 yemek kaşığı mısır unu
1 şişe maden suyu
1 tutam tuz
1 çay kaşığı karabiber
Sıvı yağ
Limon
Sardalya balıklarını temizleyin ve kılçıklarını çıkarın. Un, mısır unu, maden suyu, tuz ve karabiberi bir kasede çırpma teli ile karıştırın. Balık tavasına 2 yemek kaşığı sıvı yağ döküp kızdırın. Sardalyaları hazırladığınız sosa batırıp tavaya dizin. Her iki yüzünü kızartarak pişirin. Servis sırasında üzerine limon sıkın.
Not: Sardalya ile Fırında Sardalya Buğulama da pişirebilirsiniz.
|
Sardalya Tava |
|
ipek böceği
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc133440
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2018
941 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gr. sardalye balığı
6 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı sirke
1 diş sarmısak
1 defne yaprağı
Bir tutam biberiye
1 çay kaşığı nane
1 sivri biber
2 kırmızı soğan
Tuz
Sardalye balığımızı ayıklayıp, yıkayalım ve kurulayalım. Yapışmaz bir tavada 4 kaşık yağı ısıtalım. Balıkların her bir tarafını 2 dakika pişirelim. Peçete üzerinde yağını çektirelim. Derin bir tabağa dizelim. Başka bir tavada 2 kaşık yağı ve 1 su bardağı sirkeyi karıştıralım. Sarısak, defne yaprağı, biberiye, nane, halka halka doğranmış sivri biber ve tuzu ilave edelim. 10 dakika pişirelim. Ateşten alıp balıkların üzerine dökelim ve serin ortamda en bekletip marine edelim. İki adet kırmızı soğanı halka halka doğrayalım. 2 çorba kaşığı sıvıyağ ile birlikte geniş bir tavaya koyalım. Birkaç kaşık marinat suyundan ilave edelim. Tuzlayıp kısık ateşte 5-6 dakika pişirelim. Balıkları servis tabağına alalım. Üzerine 1-2 kaşık marinat suyu ve çok az yağ gezdirip soğan eşliğinde servis yapalım. Dilerseniz sardalyeleri marinede 1 gece bekletebilirsiniz.
|
Sardalya Tava |
|
minikkis
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.07.2020
Mesajlar: 21 Şehir: Selanik |
Kısa URL: https://ml.md/lc152358
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2020
558 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
1/2 kilo sardalya balığı
2/3 su bardağı un
1 yemek kaşığı mısır unu
1 şişe sodanın 3/4'ü
1.5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Sıvı yağ
Sardalya balıklarını temizleyip kılçıklarını ayırıyoruz. Un, tuz, soda, karabiber ve pul biberi karıştırıyoruz. Tavaya sıvı yağı döküp, kızdırıyoruz. Balıkları, hazırladığımız sosa batırıp tavaya alıyoruz. Yüksek ateşte her bir yüzünü 2-3 dakika kızartıyoruz.
|
Sardalya Tava |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc175899
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2024
384 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo sardalya
Mısır unu
Tuz
Ayçiçeği yağı
Sardalyalar temizlenir, tuzlanır, mısır ununa bulanır.
Kızartma tavasına yıldız biçiminde sıkı sıkı dizilir.
Çok az yağ gezdirilir. ateşe oturtulur.
Biraz kızarınca balıklar bir tabak yardımıyla çevrilir, diğer tarafı da kızartılır.
Sıcak olarak servis edilir.
|
Sardalya Tava |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179353
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2024
77 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg sardalya, ayıklanmış ve temizlenmiş
1 su bardağı ince mısır unu
Tuz
Limon
Sıvı yağ
Balıkları yıkadıktan sonra süzgece alalım, suyu aktıktan sonra tuzlayalım. Mısır ununu ayrı tabağa alalım, balıkları mısır ununda bulayın ve tavada kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Üzerine zevkinize göre limon sıkın.
|
|