|
|
Sardalyalı Pizza |
|
bendeniz
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2008
Mesajlar: 22 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc23250
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2008
2,251 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket instant maya
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Alabildiği kadar un
Harç için:
1 kutu sardalya konservesi
8 dilim salam
10-12 adet siyah zeytin
Sos için:
3 çorba kaşığı ketçap
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım tatlı kaşığı şeker
Üzeri için:
1,5 su bardağı rende kaşar
Ilık su, maya şeker karıştırılır. Üzerine diğer hamur malzemeleri eklenir, kulak memesi kıvamında hamur yapılır. Hamur yarım saat dinlendirildikten sonra fırın tepsisi büyüklüğünde açılır ve yağlanmış tepsiye yerleştirilir. Üzerine sos karışımı sürülür. Ardında kibrit çöpü şeklinde doğranmış salamlar yerleştirilir. Çekirdeksiz zeytinler serpilir. En son parçalara ayrılmış sardalyalar konur. Önceden ısıtılmış 190 derece fırına verilir. Pişmesine yakın fırından alınır, kaşar serpilir, tekrar fırına verilir. Kaşar eriyene dek pişirilir.
|
Sardalyalı Pizza |
|
sanat adamı
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc123942
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2017
1,145 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süt
25 gr yaş maya
1 adet yumurta
125 gr margarin
Aldığı kadar un
150 gr kaşar peyniri
1/2 çay bardağı ketçap
2 adet domates
10 adet siyah zeytin
10 adet tuzu alınmış sardalya balığı
1 çay kaşığı kekik
Tuz
Mayayı bir kaba koyup, ılık süt ile ezip yarım saat bekletelim. Maya kabarınca ortasını açıp, erimiş yağı, yumurtayı, tuzu, unu koyup yumuşak bir hamur yapalım. Üzerini ıslak bir bezle kapatıp sıcak bir yerde 1 saat bekletelim. Hamur kabarıp mayalanınca, 1/2 cm. kalınlığında açalım. Yağlanmış bir tepsiye hamuru bütün olarak yayalım. Elimizle kenarlarını tabak kenarı gibi yükseltelim. Ketçabı sürüp, ince ince kestiğimiz domatesleri yerleştirerek, kaşar rendesini serpelim. Üzerine sardalya balıkları ve son olarak da çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri koyarak sıcak fırına sürelim. Üzeri hafif pembe renkte kızarınca fırından alıp sıcak olarak servis yapınız.
|
|
Sardalyalı Pizza Tarifleri Akıtma Tarifleri
|
|