|
|
Sardalyalı Sandviç |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64230
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2011
2,616 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gr konserve sardalya (yağı süzdürülmüş)
1 kahve kaşığı tabasko sos (istenirse)
2 çay kaşığı dereotu (ince kıyılmış)
1/2 küçük hıyar turşusu (çok ince doğranmış)
1/2 küçük salçalık kırmızı biber (beyaz kısımları ve çekirdekleri çıkarılıp, ince kıyılmış)
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı mayonez
8 ince dilim çavdar ekmeği (kabukları çıkarılmış)
45 gr (3 çorba kaşığı) tereyağı (yumuşatılmış)
Küçük bir kasede konserve sardalyaları bir çatalla eziniz. Tabasko sos (istenirse), dereotu, hıyar turşusu, kırmızı biber, sirke, tuz, karabiber ve mayonezi katıp karıştırınız.
Önce, ızgaranızı iyice kızdırınız.
Çavdar ekmeği dilimlerini 3 çorba kaşığı tereyağla hafifçe yağlayınız. Sardalyalı karışımı ekmeklerin yarısının üstüne sürüp, kalan ekmeklerle üstlerini kapatınız. Sandviçleri fırınınızın ızgarasına her iki yanlarını 2'şer dakika, altın sarısı bir renk alana kadar ızgara edeniz. Sandviçleri ızgaradan alıp, ısıtılmış bir servis tabağına dizerek (dilerseniz her dilimi keskin bir bıçakla ikiye kesip) servis ediniz.
|
Sardalyalı Sandiviç |
|
sarı patates
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.02.2016
Mesajlar: 21 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc114875
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2016
1,451 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr sardalya
3 adet maydonoz
100 gr avakodo
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı limon kabugu rendesi
1 yemek kaşığı margarin
1 adet kepekli ekmek
Konserve sardalyanın içine ince doğranmış maydonoz karabiber limon kabugu rendesini koyup karıştırın kepekli ekmeği yandan açın ve margarin sürüp hazırladığımız sardalyalı harcı içine koyun avakodoları çatal yardımıyla ezip harcın üstüne koyun.
|
|
Sardalyalı Sandviç Tarifleri Kanepeler
|
|