Kısa URL: https://ml.md/lc36066
Gönderme Tarihi: 01.May.2009
3,566 defa indirildi / yazdırıldı
Baklava hamuruyla yapılır. İnce açılan yufkaların arasına iç malzeme konduktan sonra oklavaya sarılır ve çekilerek körük gibi yapılır. Sonra tepsiye dolandırılır. Üzerine kızgın yağ dökülerek bir gece dinlendirilir. Ertesi gün fırında pişirilir. Şerbeti biri sıcak biri soğuk dökülür.
Kısa URL: https://ml.md/lc105175
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2015
2,742 defa indirildi / yazdırıldı
Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 Su Bardağı Süt
Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ
1 Çorba Kaşığı Sirke
1 Yumurta
1 Fiske Tuz
Un
İç Malzemesi İçin:
Ceviz
Şerbeti İçin:
2,5 kg Toz Şeker
2 Litre Su
Yarım Limon
Üzeri İçin:
Sıvı Yağ
Şeker ve su kaynatılarak şerbeti hazırlanır. Ocaktan alınmasına yakın içine limon suyu sıkılır.
Süt, yağ, sirke, yumurta ve tuz karıştırılarak içerisine aldığı kadar un eklenir ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Hamurdan küçük bezeler yapılır ve yumuşak kalması için bir poşet arasına konulur. Hazırlanan bezeler unlanarak tek tek yufka halinde ince bir şekilde açılır. Açılan her yufkanın içine dövülmüş ceviz döşenerek, oklavayla rulo halinde sarılır. Oklava arasından çekilmeden, her iki tarafından buruşturulur ve oklava çekilir. Tahta üzerinde 5 cm ya da isteğe göre daha küçük kesilerek tepiye dizilir.
Üzerine kepçe ile yağ dökülerek önceden ısıtılmış fırında veya mahalle fırınında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Soğuduktan sonra ılık şerbeti üzerine dökülür. Şerbet içine alınca servis yapılır.