Mehmet Şahiner
Taze sarılmakların beyaz kısımları 2 cm uzunluğunda kesilir, kuzu etinin yumuşak kısımları 2 bardak suda baylanır, suyunu çekince tereyağı ilave edilir, et kavrulur.
2 baş kuru soğan küp doğaranıp et yeniden kavrulur.
Doğranan sarımsaklar eklenir ve birlikte kavrulur, üzerine çıkacak kadar su eklenir ve pişmeye bırakılır.
Pişince soğumaya bırakılır.
Diğer yanda 1 kg süzme yoğun içine yumurta kırılıp un eklenerek kestirilir ve ılıklaşan yemeğin üzerine dökülür.
Yemek bir iki taşım kaynatılarak tabaklarda üzerine haspır serpilerek servis edilir.
Not: Gaziantep’te nohut eklenerek yapılan şıveydiz yemeğine benzer. Mevsimlik bir yemektir. Yılbaşından mayıs ayına dek yapılabilir.
|