Öncelikle bulgurlu köftesini yapın. Bunun için kıymayı bulgur ve rendelenmiş soğanın yarıyla iyice yoğurun. Ara sıra su serperek macun kıvamına getirin. Top şeklinde köfteler yapın. Tencerede tereyağında 2 dakika köfteleri kızartıp alın. Ardından salçayı, ayıklanmış bamyaları, sağanın yarışını biberi ve kıyılmış sarımsakları da ekleyip karıştırın. Üzerine suyunu verip 25 dakika pişirin. Kızarttığınız köfteleri de içine ekleyip 10 dakika daha pişirin, sıcak olarak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc74491
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2012
5,267 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım kilo bamya
3-4 adet domates rendesi
2 adet orta boy soğan
Çeyrek limon suyu
1 tatlı kaşığı salça
2 tatlı kaşığı kuru nane
2-3 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağ
Bir miktar tuz
Önce bamyaları hafif bir sudan geçirerek yıkayın ve başlarını ayıklayın. Bamyaları bir miktar tuzla hafif öldürmeyecek şekilde ovalayın. Sonra tuzlarını gidermek için, suda yıkayın. İnce doğranmış sarımsak ve soğanları kavurun. Üzerine rendelenmiş domatesleri ve salçayı ekleyin. Tencerede domates, suyunu çekene kadar az bir su kalana kadar kavrun. Bamyaları koyup tuz ekleyip pişirin.Tahmini pişme süresi 30 dakikadır. Ateşten almadan az önce limon suyunu ekleyin.