Kısa URL: https://ml.md/lc31469
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2008
4,255 defa indirildi / yazdırıldı
Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Bulgur, tavuğun haşlandığı suda haşlanır. Suyu çekildikçe su ilave edilir. Bulgur merhem gibi oluncaya kadar pişirilir. Biraz sulu bırakılır. Bulgur tepsiye dökülür. Üzerine didilmiş tavuklar dökülür. Sarımsak dökülür ve karıştırılır. Üzerine çiğ zeytinyağı gezdirilir. Bunun aslı tavşan eti ile yapılanıdır.
Kısa URL: https://ml.md/lc147859
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2020
544 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet bütün tavuk
2 su bardağı bulgur
Su
1 baş sarımsak
Zeytinyağı
Tavuğu bol suda haşlayın.
Suyunu süzüp yeniden tencereye aktarın.
Bulgurları bu suda lapa kıvamına gelene kadar haşlayın.
Bu esnada tavuğun etlerini ayırıp didikleyin.
Bulgur lapasını tepsiye boşaltın.
Üzerine didiklenmiş tavuk etlerini serpiştirin.
Sarımsakları ezip bulgurlara ekleyin ve karıştırın.
Üzerine çiğ zeytinyağı gezdirip servis edin.