Kısa URL: https://ml.md/lc698
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2005
3,391 defa indirildi / yazdırıldı
4 havuç
2 soğan
4 diş sarımsak
yarım demet maydanoz
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı limon suyu
tuz
Havuçları temizleyip küp küp doğrayın. Kaynar suda 5 dakika haşlayın. Kevgirle bir tabağa alın ve soğumaya bırakın. Soğanları soyup halka halka doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. Maydanozu yıkayıp kıyın. 1 çorba kaşığı sıvıyağı tavada tavada kızdırıp soğan ve sarımsakları ekleyin. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurup soğumaya bırakın. Havuç, soğansarımsak, tuz ve kıyılmış maydanozu büyük bir salata kasesinde karıştırın. Kalan sıvıyağ ve limon suyunu ilave edip servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc17952
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2007
2,671 defa indirildi / yazdırıldı
6 KİŞİLİK MALZEMELER:
8/10 havuç
Yarım kırmızı lahana
2/3kırmızı turp
10 diş sarımsak
Zeytinyağı
Limon
Yeterince tuz ve nar sirkesi
HAZIRLANIŞ:
Havuçları, turpları ve lahanayı rendeleyin (ince) . 10 diş sarımsağı tuzla ezin.
Tüm malzemeyi bir kaba dökün yağ limon ve tuzu ekleyin karıştırın 2 dk dinlendirin ve yiyin.