|
Sarımsaklı Kabak |
|
Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7797
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2006
3,369 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
3 adet orta boy kabak,
5 diş sarımsak,
2 adet büyük domates,
1 fincan zeytinyağı,
1 dilim beyazpeynir,
2 dal maydanoz,
3 bardak sıcak su,
yeterince tuz.
Hazırlanışı:
Kabakları kazıdıktan sonra halka biçiminde doğrayın. Uygun bir tencerede yağı kızdırın ve içine soyulmuş doğranmış domatesleri ekleyerek kavurun. İçine sarımsakları, kabakları ve tuzu ekleyerek 2-3 dakika karıştırarak kavurun. Üstüne sıcak su ekleyip tencerenin ağzını kapatın. Kabağın pişmesine yakın ufalanmış beyazpeynirin yarısını serpin. Ateşten aldıktan sonra kalan peyniri ekleyin. Kabak iyice soğuduktan sonra servis tabağına alın ve kıyılmış maydanozla süsleyerek servise sunun.
|
Sarımsaklı Kabak |
|
seçmen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.06.2011
Mesajlar: 64 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc64113
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2011
2,400 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
10 adet minyatür kabak
1 su bardağı su
1 tutam toz şeker
Tuz
Karabiber
Üzerine:
1/2 limonun suyu
1/2 kahve fincanı zeytinyağı
3 diş rendelenmiş sarımsak
5-6 dal dereotu
Kabakları çizgili olarak temizleyin. Uç kısımlarını koparmadan bir bıçakla dörde bölün. Bir tavaya alıp üzerine su, toz şeker, tuz ve karabiber ekleyerek diri kalacak şekilde haşlayın. Servis tabağına aktarın.
Limon suyu, zeytinyağı, tuz ve sarmısağı karıştırıp kabağın üzerine gezdirin. Kıyılmış dereotuyla servis yapın.
|
Sarımsaklı Mini Kabaklar |
|
gülüver
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.01.2014
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc94874
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2014
2,247 defa indirildi / yazdırıldı
|
15 adet mini kabak
1 su bardağı su
1 çay kaşığı şeker
2 yemek kaşığı margarin
2-3 diş sarımsak
5-6 dal kıyılmış dereotu
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Kabakların dış yüzeyini kabak soyacağı ile çizgili olarak temizleyin ve yıkayın.
Koparmadan dörde bölün.
Kağıt havlu ile kuruladıktan sonra teflon bir tavada margarini eritelim ve kabakları dizip, üzerine su, toz şeker, tuz ve karabiberini ekleyip diri kalacak şekilde haşlayın.
Suyunu süzüp kenara alın.
Sos için gerekli malzemeleri ayrı bir kapta karıştırıp servis tabağına dizdiğiniz kabakların üzerine gezdirin.
Dilerseniz üzerine tekrar kıyılmış dereotu serpebilirsiniz.
|
|