|
|
Sarımsaklı Kuzu But |
|
ırazca
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.09.2014
Mesajlar: 37 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc101672
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2014
2,201 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kuzu budu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 demet taze soğan
1 baş sarımsak
1 adet soğan
2 adet defne yaprağı
1 dolmalık biber
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 bardak su
Tuz, karabiber, pul biber
Kuzu budunun üzerine derin çizikler atın, tuz ve karabiber ile iyice ovalayıp 10 dakika dinlendirin. Zeytinyağı, tereyağı ve enlemesine ortadan ikiye kesilmiş taze soğanı tencereye koyup üzerine kuzu budunu yerleştirin. Dişlerine ayrılmış sarımsak, ikiye bölünmüş soğan, defne yaprağı, pul biber, dörde bölünmüş dolmalık biber, kuşüzümü, toz şeker, tuz, karabiber ve sıcak su ekleyin. Et yumuşayana kadar pişirin.
|
Sarımsaklı Kuzu Budu |
|
Olcay T. Aktan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.09.2007
Mesajlar: 32 Şehir: Sakarya |
Kısa URL: https://ml.md/lc18076
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2007
2,428 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 kişilik Gerekli malzeme:
2 kg'lık kuzu but
2 adet soğan,
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı kekik, mercanköşk ve biberiye karışımı
2 çorba kaşığı un
Yaklaşık 2 su bardağı su
3 çorba kaşığı sirke
2 baş sarımsak
2 adet defne yaprağı
1 çorba kaşığı limon veya portakal kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
3 çorba kaşığı ekmek içi
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz,
Karabiber
Eti tencereye koyun. Üzerine dilimlenmiş soğan ve havucu ilave edin. Baharat ve zeytinyağını gezdirin. Sık sık çevirerek kısık ateşte yarım saat pişirin. Tuz ve biber ilave edin.
Eti tencereden çıkarıp ayrı bir yerde sıcak olarak muhafaza edin. Pişme suyuna un ilave edip pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin. Sirke ve suyu ilave edin. Kaynatıp sosu süzgeçten geçirin ve sebzeleri çatalla ezin.
Eti bir fırın kalıbına koyun. Sosu üzerine dökün. Etrafına soyulmamış sarımsak dişlerini, defne yaprağı, limon kabuğu rendesi ve maydanozu koyun. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 1,5 saat et yumuşayana kadar pişirin. Bu arada suyunu çektikçe sıcak su ilave edebilirsiniz.
Et ve sarımsakları çıkarıp ayrı bir yerde sıcak olarak muhafaza edin. Sosu bir tavaya koyun. Kısık ateşte koyulaştırın. Gerekirse sıcak su ilave edebilirsiniz. Ufalanmış ekmek içini ekleyip 10 dakika pişirin. Tereyağını ilave edin. Tuz ve biberini ayarlayın. Sarmısak dişleri ve sos eşliğinde servis yapın.
|
|
Sarımsaklı Kuzu Budu Tarifleri Biftek Tarifleri
|
|