Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Balıklar > Sarımsaklı Levrek (2 adet - 175,200 defa bakıldı)

Sarımsaklı Levrek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Ahtapot Tarifleri
Alabalık Tarifleri
Barbunya Balığı Tarifleri
Çinekop Tarifleri
Çipura Tarifleri
Dil Balığı Tarifleri
Fener Balığı Tarifleri
Gümüş Balığı Tarifleri
Hamsi Tarifleri
İstavrit Tarifleri
İzmarit Tarifleri
Kalamar Tarifleri
Kalkan Tarifleri
Kefal Tarifleri
Kılıç Tarifleri
Kırlangıç Tarifleri
Lahos Tarifleri
Levrek Tarifleri
Lüfer Tarifleri
Mercan Tarifleri
Mersin Balığı Tarifleri
Mezgit Tarifleri
Minekop Tarifleri
Morina Tarifleri
Mürekkep Balığı Tarifleri
Palamut Tarifleri
Pisi Balığı Tarifleri
Sardalya Tarifleri
Sazan Tarifleri
Sinarit Tarifleri
Somon Tarifleri
Tatlısu Levreği Tarifleri
Tekir Tarifleri
Ton Balığı Tarifleri
Torik Tarifleri
Turna Tarifleri
Uskumru Tarifleri
Yayın Tarifleri
Zargana Tarifleri
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sarımsaklı Levrek

Yemek Tarifleri
Robot

Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595
Şehir: Türkiye
Kısa URL: https://ml.md/lc64336
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2011
1,970 defa indirildi / yazdırıldı




Elif Korkmazel

2 adet iri levrek
20 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet kırmızı biber
1 adet dolmalık biber
4-5 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Pul biber
2.5 su bardağı su

Balıkları kılçıklarını çıkarıp dörde bölün. Kafasını ve kemiklerini su ve tuz koyarak kaynatın. Soğutup süzün. Jülyen doğranmış biberleri zeytinyağında soteleyin. İnce kıyılmış sarımsak ve maydanozu ekleyin. Balık dilimlerini tavaya koyun. Baharatları ekleyip kapağı kapalı olarak bir taşım kaynatın. Ocağı kısıp 10 dakika daha pişirin.


Sarımsaklı Levrek

O'kadın
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.08.2008
Mesajlar: 61
Şehir: Çankaya
Kısa URL: https://ml.md/lc30370
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2008
3,322 defa indirildi / yazdırıldı




600 g levrek dilimi
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
2 kırmızı dolmalık biber (sap ve çekirdekleri ayıklandıktan sonra, irice kareler biçiminde doğranmış)
20 diş sarımsak (çok ince kıyılmış)
1 sivri yeşil biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra ince doğranmış)
6 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
birkaç maydanoz dalı (süsleme için)
1/4 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
2 su bardağı balık suyu

Levrek dilimlerini soğuk su altında yıkayıp, kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın (çok iriyseler, uzunlamasına 2'ye kesin).
Levrek dilimlerini yan yana alacak büyüklükte kalın dipli bir tavaya ayçiçek yağını koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca dolmalık biber parçalarını serpiştirip, sık sık karıştırarak, yaklaşık 2 dakika pişirin. Sarımsaklar sivri yeşil biberler ve kıyılmış maydanozları da serpiştirip, ateşi kısın ve sık sık karıştırarak, 1 dakika pişirin. Balık dilimlerini sebzelerin üstlerine yerleştirip, üstlerine tuz, karabiber ve kırmızıbiberi serpin. Balık suyunu ekleyip, bir taşım kaynattıktan sonra, tavanın üstünü kapatarak, ateşi kısın ve balıkları saydamlıklarını yitirinceye kadar (yaklaşık 8 dakika) pişirin.
Delikli spatulayla balık dilimlerini çukur bir servis tabağına çıkarın. Kenarlarındaki derileri alıp attıktan sonra, tabağı alüminyum folyoyla örtüp (böylece, balıkların kuruması önlenmiş olur) bir kenara bırakın.
Tavadaki pişme suyunu, ara sıra karıştırarak, yaklaşık 1/2 su bardağı kalıncaya kadar (yaklaşık 5 - 10 dakika) kaynatın. Tavayı ateşten alıp, servis tabağının üstündeki alüminyum folyoyu atarak, tavadaki sosu balıkların üstüne boşaltın. Maydanoz dallarıyla süsleyip, sarımsaklı levreği ılık (ya da soğuduktan sonra) servis yapın.






Sarımsaklı Levrek Tarifleri Balıklar



(2 adet Sarımsaklı Levrek 175,200 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort