Kısa URL: https://ml.md/lc90617
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2013
2,084 defa indirildi / yazdırıldı
2 yemek kaşığı margarin
2 su bardağı pirinç
2,5 su bardağı su
2 diş sarımsak
50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Karabiber
Tuz
Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin. Sarımsakları halka halka doğrayın. Çelik tencerede margarini eritin. Sarımsakları ekleyip hafifçe kavurun.
Pirinci yıkayıp süzün. Tencereye ilave edip 1-2 dakika kavurun. Soğuk suyu ekleyip tuz serpin. Su kaynayınca ateşi kısın. Pirinçler tane tane oluncaya kadar pişirin. Rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın. Üzerine bir kağıt havlu kapatıp 15 dakika dinlendirin.
Fotoğraf "Kamer Baba" tarafından gönderildi. 25.09.2014
1 su bardağı beyaz pirinç
Yarım su bardağı tel şehriye
2-3 diş sarımsak
3 çay kaşığı beyaz toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Kabuğunu soyduğunuz sarımsakları ezmeden dilim dilim doğrayınız.
Sıvı yağı tencereye/tavaya dökünüz ve kızdırmadan sadece hafif ısındığında sarımsakları içine atınız.
Kavurmaya başladığınızda şekeri ilave ediniz. Sarımsakları renk değiştirene dek şekerle kavurduktan hemen sonra şehriyeyi de ilave ediniz.
Şekerle karamelize olup açık kahverengi bir renge büründükten sonra 1-2 kez yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinçleri de artık ekleyebilirsiniz.
Pirinçleri kavurmadan hemen üzerine suyunu ekleyiniz. Üzerini 1-2 parmak kadar geçecek şekilde su koymanız yeterli olacaktır.
Son olarak tuzunu da serpip birkaç kez karıştırınız. Daha sonra kapağını kapatıp pişmeye bırakabilirsiniz.
Suyunu çeken pilavınızı ateşten alıp 5-10 dakika demlendirdikten sonra yiyebilirsiniz.
2 su bardağı Hasata Gönen Baldo Pirinç
3 su bardağı tavuk suyu
30-40 adet yerli sarımsak
2 yemek kaşığı tel şehriye
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı kaya tuzu
1 çay kaşığı öğütülmüş karabiber
Tencereye tavuk suyunu, toz şekeri, tereyeağı, tuz ve karabiberi ilave edin.
Üstüne sarımsakları ilave edip kapağını kapatın.
2 su bardağı Hasata Gönen Baldo Pirinci yıkayıp tencereye ilave edin.
Kısık ateşte ağır ağır pişirin.