|
|
Sarımsaklı Poğaça |
|
domino
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.09.2009
Mesajlar: 73 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc40895
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2009
4,098 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
2 diş sarımsak
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Yeteri kadar un
İçi için:
Yarım kalıp beyaz peynir
10-15 daldereotu
Üzeri için:
1 adet yumurta
Yumurta, yoğurt, iyice ezilmiş sarımsak ve yağ bir kap içinde karıştırılır. Üzerine tuz, kabartma tozu ve orta sertlikte kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur. Hamur yarım saat dinlendirilir. Sonra hamurdan ceviz kadar parçalar alınır, çay tabağı kadar açılır. Yeteri kadar iç konur, kapatılır, kenarlarına bastırılır. Poğaçalar yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerine çırpılmış yumurta sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
|
Sarımsaklı Poğaça |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158834
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2021
261 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.posta.com.tr
Hamur için:
1 su bardağı ılık su
4 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı toz maya
2 çorba kaşığı sirke
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Sos için:
3 çorba kaşığı ezilmiş sarımsak
2 çay bardağı beyaz peynir
1 çorba kaşığı fesleğen
1 çay bardağı sıvı yağ
Ilık suda maya ve toz şekeri karıştırarak, oda sıcaklığında hacminin iki katına çıkmasını sağlayın. Diğer hamur malzemelerini geniş bir kaba alarak mayayla beraber yoğurun. Hamurunuzun üzerini kapatarak oda sıcaklığında 2 saat dinlendirin. Unlanmış tezgahta, dinlenen hamurunuzu parmak kalınlığında açın. Yufkanızı 3 eşit parça halinde kesin. Üzerine, sarımsak, zeytinyağı ve peyniri karıştırarak dökün. Her parçayı, uzunlamasına rulo halinde sarın. 3 parmak eninde ruloları keserek yağlanmış tepsiye yerleştirin. 180 derecede ısıtılmış fırında, altın rengini alana kadar pişirin.
|
|
Sarımsaklı Poğaça Tarifleri Açma Tarifleri
|
|