Kısa URL: https://ml.md/lc141846
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2019
1,177 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı ılık süt
1 paket instant maya
1 küp şeker
2 çay kaşığı tuz
2 yumurta
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
3-5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
3 su bardağı buğday unu
Üzeri için:
Zeytinyağı
Beyaz haşhaş tohumu
Mayayı, ılık sütü yoğurma kabında tamamen eriyene kadar karıştırıp 15 dakika bekletin. Yumurta, tuz, ayçiçeği yağı, şeker, kekik ve ezdiğiniz sarımsağı elediğiniz una katıp yoğurun. Hamurunuzun üstünü nemli bezle örtüp 30 dakika bekletin.
Mayaladığınız bu hamuru tezgahta tekrar yoğurup yuvarlak ekmek haline getirin ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine koyun. Bu ekmekleri 25 dakika dinlendirin.
Hamurların üstüne fırçayla zeytinyağı sürün ve beyaz haşhaş tohumlarını serpin. Isıttığınız fırınınızda 180 derecede 30 dakika pişirin.
Hamuru İçin:
1 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
1 paket kuru maya
2 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
4 diş sarımsak
1 çorba kaşığı kekik
3 su bardağı buğday unu
1 tatlı kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
Üzeri İçin:
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı beyaz haşhaş tohumu
Sütü 1 karıştırma kabına aktarın ve içerisine 1 paket kuru maya ekleyin. Maya tamamen eriyene kadar karıştırın. Maya eridiğinde kabı 1 kenara alın ve on beş dakika bekletin. Beklerken sarımsakları ezin. Bekleyen mayalı süte yumurta kırın ve iyice çırpın. Sırasıyla zeytinyağı, şeker, tuz, kekik ve sarımsakları ekleyin ve karıştırın. Bu karışıma 1 elek yardımı ile unu ekleyin. Katılaşan malzemelerinizi iyice yoğurun. Yoğurma işlemini tamamladıktan sonra üzerine nemli 1 bez örterek otuz dakika dinlenmeye bırakın. Otuz dakika sonra hamurunuzu 1az daha yoğurun ve dört büyük parçaya bölün. Parçaların her 1ini yuvarlayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve hamurları üzerine yerleştirin. Yeniden nemli bez örterek otuz dakika dinlendirin. Fırını 190 dereceye ayarlayın. Bekleyen hamurların üzerine 1 fırça yardımı ile zeytinyağı sürün ve haşhaşları serpin. Fırına verin ve otuz dakika pişirin.